Таков изгледа нема да најдам. Ќе го земам грчкиот на Олимпус или Кри Кри и со тој ќе правам. Моцарела ќе купам една на Ц буквата беше хаха, ја има во Супер Тинекс пошто ако ја чекаме на Мегле ќе се изначекаме убаво...
И мене ме интересира за месото. Јас планирам сварено да го замрзнам со водата во кое се варело, количина колку за еден оброк. Само не знам во што амбалажа, кесенце? Во стаклена тегла мислам дека ќе пукне во комора
Мое мислење е да не замрзнувате готвено месо. Поготово не за бебе... Исечете го на мали парчиња свежо, во кесички и во замрзнувач...Знам дека подолго време одзема таков ручек да се спреми ама поздраво е... Сепак вие одлучувате на крај.
Овесни снегулки од кога давате ? Купив едни од дм, имаат трагови од ореви, бадеми, сусам, соја... и други што ги има исто имаат, ме збуни ова составов..
I za ova li ima app… Inaku jas mu davam da si jade kolku saka, zaso vika piska place i saka uste. Oni sto smetam deka se standard ne gi terav po 3 dena gi kombinirav, mi beshe malku tupo primer banana tri dena po red…mu dadov pashkanat i odma pojavi reakcija sto zakluciv deka ako neso mu se desi odma kje se desi a ne po tri dena sto znam
Ај да си прашам Бебето наполни 6 месеци од предходниот по инструкции на педијатарот почнав да воведувам вкусови и дохрана со ад млеко. Значи да цица па по 1,5ч каша, па после 1,5ч цицање со 90ml ад млеко. Ми пиша на лист 80-100gr каша во цел ден и 3-4 дози ад млеко. На последната контрола ни рече само продолжете така. Проблемот е што мој бебчо писка ако не ја изеде кашата значи јаде 100gr каша на едно јадење и ја јаде насабајле и не му давам повеќе во тек на ден. Прашањето ми е дали да му правам нова ко демек за доручек/ручек, да не му дојде мн? Зашто сега му доаѓа сабајлечки цицање па јадење, па цицање со ад и после распоредот е само цицање па наредно е цицање со ад…
Мајки,помош ве молам? Кажете ми коските од рибата,(пастрамка) што со нив? Како ги чистите? Јас ја сварив рибата,ама коските некако меки и мали ми се гледат,као нестрашни,јас тргнав све што можев ,али пак викам да не е останало нешто или нема потреба од грижа? Искусните нека кажат како ја приготвуват? Фала ви
Abe pocnavme ama napola,uste ne mi e stignato stolceto i strav mi e bas parcinja da i davam koa ne e ubavo sednata pa pasiram malce. Saka da jade otvara usta saka sama so lazicka. Jas i polnam i i ja davam lazickata. Banana i staiv parcinja ama fati i taa se gmeci. Inace koa ke vleze vo usta se mrsti pljuka del ama intereno i e. Sekogas ja sednuvame so nas koga nie rucame i mislam deka toa ima uloga ne gleda otvara usta. Doma haos ama zabavno e. Do sea jabolceto najvise go sakase. Jas ne gi mesam ni so mleko ni so nisto toa pasiranoto. Inace taa se demek poddavuva od se ama nema veze taka da sea barem toj strav mi e namalen. Se na se 1 nedela probuvame. Onaa mrezata samo sto prasuvav kade ja im ic ne ja saka se gadi od nea
Abr ima ama ovaa ne e za kasi, za kasi iam bebe gotvac. I mene mi e bezveze ja po den dva, a davam cista namirnica za da oseti vkus. Pred nekoj den kaj moite majka mi spremase neso rucek lupi morkovi i izrenda eden morkov iscedi sokce malce i go dadovme toa posle jadese kasa od praska dir rucavme pa sleden den jabolko. A zasto i ad davas plus ko dohrana? Mleko ti snema?
Dap snema mleko ednata epten mi sekna baba mi mi rece mi pregorela hahaha nemashe naprednato ich predhodniot mesec i ajde se vovedovme i ad i kashi i sega bebe se debelee na veliko hahaha
Кои се нови намирници може да се воведат од 7 месеци? До сега убаво терав воведовме доста работи ама многу брзо изгубив ориентација што кога како.
https://malabebavelikigurman.com/category/recepti/7/ Еве тука имаш рецепти за 7+ се надевам ќе ти олеснат за готвење
За таа возраст има идеи во категорија Дете, повели линк до темата. Има табели постирано во темава, пребарај ги на лупата, добри се за насоки. Иначе можеш млечни производи да воведеш (к.млеко, јогурт, путер), цвекло, компир, пиперка, лук, глутен....
Гриз инстант земав од хип, ама многу е течен...го правам нормално по упатството Таков е гризов кога го правите ?