Јас се од таму купувам, да не знае човек шо попрво да земе Млекото не сум го пробала.. го пие бебе ??
Здраво на сите мамички, дојде време да се приклучам во групава и јас Бебка на крај на месец прави 5 месеци, па педијатарот ни рече ќе може да почнеме со учење вкусови, меѓутоа веќе не даваат листа за начин на воведување на храна кога/како/што.. рече само прво банана/крушка/јаболко и компир/морков/тиквичка. Ајде сега помош од вас, дали имате некоја табела по која се водите или нешто слично?
Даа стварно , одамна не сум била во неа , сега по 2 пати неделно и кашички избор салам , тука треба на 5 места да одам да земам се што ми треба од каши. Супер е на вкус , ја мислев грдо некое ќе е ама не. Го пие да , и цело знае да го испие , сум му дала неколку пати навечер као за вечера коа почнав со трет оброк , и го држеше ептен не бараше да цица спиеше убаво.
@firequeenn @kanella фалаа мамаситас ќе пробам да сменам распоред за давање вечера и да зголемам грамажа на кашите
Да ме потсети некоја мајка како беше со воведување на просо? Колку количински просо со колку вода и дали да го киснам на собна температура преку ноќ? И уште нешто - после колку време од воведен прв оброк да воведам втор? Јади по околу 200гр каша дали е многу тоа? 7 месеци денес точно
1 лажица со 100мл или филџан вода варам дури не испари водата. Во фриж го чувам одвечер , пред легнување го ставам оти ми е топло за на собна шубе ми е. Ако е лупено немора киснење. И кај мене толку јаде некогаш и малку поеќе апнува. Месец дена , месец ипол од прв до втор оброк.кај мене е 8ипол почнав и со вечера јас , оти често се будеше за цицање.
Сакам да направам ќебапчиња со риба и зеленчук, може во смесата да ставам јајце за убаво да се сврзат состојките? Иде риба и јајце? Плус, утрово јадеше мафини од јајце, да не и биде многу за денеска...
Vareni, so ushte nekoj voveden zelenchuk. Posledno boranijata so teleshko, kromid i crvena piperka mu ja pravev. 9++ e mojot bebush.
Мислам дека во оваа тема некоја мајка спомна дека воведува кашичка од пашканат на дм и исто и за кашичка од брокула да ми птепорачате какви да користам. Ако може со слика. Јас на бебчето му правам домашни кашички но овие две сакам да ги комбинирам со домашната храна.
Бејби лове имаат со пашканат ја немам користено, се свеж му давам. А брокула на хип има мали и одвратни се, син ми ја јадеше ама свежата ти е многу поубава. Веќе ако од нешто сакаш да му даваш купечко моја препорака ти се хип или бејби лове: морков, тиква, слива, компир со карфиол на хип...
Мајки, може ли од авокадо бебе навечер да плаче? Има гасови и изгледа како да ја боли меше. Втор ден и е и вчера и денес исто спие и плаче едвај ја смирив. Утре секако не и давам повеќе па ќе видам дали е од тоа зашто прв пат се случува.
Zemav 3grain holle go napraiv so odmrznato moe mleko ama mnogu los vkus ima...bebe ic ne go sakase. Ke probam utre da izmolzam da ne e do mlekoto....sto vikate? Ke mora so ovoska nekoja
Мене овие ми се помалку додтапни затоа сакав во вид на кашичка да ги најдам. Ја видов и јас на хип од брокула многу цврста текстура имаше. Изгледа ќе се потрудам да накдам свежи. Додај крушка или банана.
До млекото е. И јас така одмрзнував мое млеко имаше многу лош мирис и целото го фрлив. Со житарици секогаш ставам и овошје некое