Jas dodadov ad mlekce, prevkusna bese inace varena na parea, mnogu pobrzo se pravi na parea, namesto da se vari vo tendzere... A i nema da se raspadne ic, sekoe parcence kje si ostane na nea Sum napravila i pecena vo taa vo blendiranje povekje voda staviv bidejki si bara, gusta e inace
@mariz a zosto si vovela ad neli cicate? Ja mislam ad da vovedam ko ke pocneme so vecera 8-9 mesec. Ili nesto sum greska? Ja pedijatar ne prasuvam sama si yeram po svoe pa kazete kade gresam ?
Pa imam kupeno za so melen oriz i dodadov vo tikvata malku, a inaku cica samo ne mu davam da pie ad mlekce
можете во овошјето или житерките да измолзете од вас млекце наместо АД, а ме интересира јапонско јаболко од когасе дава? 6+ или? имам зрели па се мислам... а утре планирам да воведам тиквица со морков, денес дадов праска и добро ја прифатија
Мислам @mariz дека прашуваше за јапонското јаболко и ако не се лажам 12+ и рекоа поискусните мамички.
Ако имаш измолзено млеко, можеш да го ставаш во кашички. Јас бидејќи не се измолзувам гледам само житарки со вода што се подготвуваат - ама денес без да прочитам купив гриз на чие упатство стои подготовка со млеко... Ќе видам на што ќе личи со вода, ако не, мама ќе го јаде
Јас сега на 8 и пол воведов глутен (со спелта), па зедов и пченичен гриз што планирам деновиве да го дадам.
Секогаш пишува припрема со млеко но тоа не значи дека неможе со вода Јас до 14 месеци го варев во вода, ќе го направев погуст и на крај кога ќе го тргнам од рингла ќе додадев ад млеко, чисто да смени вкус. А палентата на која пишува дека се спрема со вода, сега открив дека е повкусна сварена во млеко
Vo grupata na facebook Zdrava hrana zdravi deca go ima staveno vo tabela deka e 7+, kje vidime ponataka kje dadam lazice dve ako ne mu napravi alergija kje mu davam povekje
Палентата ја вариш во кравјо млеко, така? Зошто нели ад не се вари. Мојов па не ми ја сака ни палентата, ни гризот. Ги правам со вода, ги комбинирам гризот со овошје, а палентата со кисело млеко или павлака. Никогаш не сум ги правела со млеко, па прашувам.
Јас кога почнав со дохрна првиот ден само варев овошје (на пареа). Продолжив свежо да давам. @menelele Кога ќе воведуваш житарки можеш со твое измолзено млеко да ги правиш, а може и со ад. Јас на пример, бидејќи тешко ми оди молзењето, житарките ги давав со овошје, а откако воведов кисело млеко со кисело млеко ги правам. Ад немам дадено - сакам да кажам не е морално да бидат баш млечни кашите сѐ додека детето цица.
Да да, со кравјо, откако го воведов на 14м. До тогаш само на вода. Ад млеко користев за млечните каши иако цицаше.
Да, и јас користам ад за млечни кашички бидејќи колку и да пробувам не можам да се измолзувам. Мислев да не има некој вид на ад кое се врие, па да пробам, да му сменам нешто. Ќе почекаме уште некој месец кога ќе проба синко и кравјо.