Здраво мајки, ќе Ве молам да ми кажете какви семки од сончоглед, тиква давате и дали за воведување треба да се воведуваат како и другите намирници по 3 дена секоја посебно или може од тие што се мешаните во мафини да ги ставам?
Dali nekoja majka davala kasa so modar patlidzan sleden den? Imav od vcera ama denes kako ja probav nekako mnogu jako se osekase modriot da ne recam i stipese vo usta malce i ne ja dadov. Ne izgledase na rasipana ama cim mene mi bese neprijatno vo usta i na bebe ke mu bide. A saka modar ako e cela crvena vo faca od sto se macka go jade
Општо е таков модриот штипе ( барем мене ). Јас не би дала ама сепак ти ќе си одлучиш. Мојата 2 месеца секој втор ден јадеше модар и одеднаш се исфрли од него, алергија испадна. Баш е специфичен, пецкав
Znam ama pa vcera ne bese do tolku. Pred da dadam probuvam nego si mislev da ne ne se dava sleden den ko na primer za spanak sto znam. Ke projde denes so kupecka kasa niso strasno. Kakvo isfrlanje vi se slucilo? Poso sekako se crveni od nego toa valjda bilo i kaj vas slucaj,me interesira sto e razlicno koga e alergija
Суташ павлака, урда несолена од Трница (им велам дека е за бебе ако е тазе да ми дадат), зденка не сум дала до сега, можеби Президент би дала.
на 8+ беше сигурно кога дадов. Јас а воведов и белката 9++ е веќе. Павлака му немам дадено сеуште и не брзам со неа , му давам к.млеко , јогурт , урда несолена . Зимам производи на Бучен козјак , осоговска урда, и битолски јогурт . Зденка исто не давам до годинка сигурно. ако ти се црвенее паузирај го , јак е модриот и зезнат е. Каша стоена подолго од 2ч не се дава оксидира.
Јас сега му ги воведувам баш на 9++ така во мафини микс семки земав од Кам. Тарана од кога ќе воведиш цело јајце , јас му давам од 9м , а обожава со кисело млеко.
За бебе секогаш се подготвува свеж оброк. Најмногу некој час во фрижидер, ако не јадел ништо па оставам да пробаме подоцна.
https://solidstarts.com/foods/sweet-potato/ Барај, за сите поединечно пишува колку време можат во обичен фрижидер, колку во замрзнувач.
Ако сакаш да стојат пастеризирај…или давам свежо или за викенд правам каши за цела недела и пастеризирам
Сигурно ја знаеш хрватската група на фб Домаче кашице нешто така се вика, таму има цел фајл на пастеризација па одам според тоа…конкретно во рерна ги правам јас ама можеш и да вриеш на рингла
Зачлени се во групата и во фаилови ќе најдеш цел фајл за пастеризација.. е сега во потрага сум на мали теглички бидејќи овие од купечки капички после отварање капачето повторно не ми затвара секогаш…а пошто веќе сум вратена на работа морам да спремам од викенд за цела недела..и овој процес ме спаси
Веќе имаме воведено од зеленчук - морков, тиква, тиквица, компир, батат, брокула, карфиол. Што можам друго од зеленчук да воведам, кај бебе од 7 ипол месеци?