Јас мислам рано му даваш т.е. не е гладно и затоа не јаде...моево ако стане во 9 јаде во 11,11 и пол...ако стане во 8 јади кун 10, 10 и пол...и моето никаков домашен доручек не сака..од палента се гади од просо се гади, исто моево жими семолина јадеше...почнав со купечки кашички, нив ги јаде без проблем, и се откаќав да му готвам доручек, јаде купечки, а за викенд кога сум дома му правам од инстант житарките, ги мешам со овошје или со кисело млеко и без проблем јаде
За еден саат не огладнува. Јас дека сум со АД, пиеме млеко па после 4 саати јадеме каша, гледам тие што дојат на 2/3 саати даваат. Стануваме и пиеме млеко, па каша, па млеко,каша,,млеко.
Значи да си остане млекото сабајле, па после првата дремка, околу 10:30 или 11:00 да дадам доручек? Да не е касно? Стварно не знам со доручеков како да направам Па после тоа ручекот е околу 14:30.
Јас така правам..е сега пие млеко околу 6 и тоа планирам да му го заменам со вечера следно..и ќе ни остане млеко само пред спиење и во спиење
И дадов појадок сега после дремката, излапа се. Значи вака ќе тераме, фала женски. А понатака, појадокот треба да дојде рано наутро, а во 11 да дојде ужина, меѓу доручек и ручек? Ужинките се последни, после воведени три оброци?
Uzinkite ko sto znam posle godina koa veke niti cica niti treba ad....poso ako teras dorucek uzina rucek uzina vecera koga bi imalo mleko nezavisno ad ili cicka....eventualno pred spienje samo mozda
Ќе се убацам малку со прашање.. А како ја заспиваш после доручек пошто знам со цицање заспиваше. Моево и откако ќе јаде за спиење пак бара цицање и мислам дека се прејадува пошто откако станува од дремка си бљуцнува неколку пати.
Користите масло од репка за храната ? Каде може да се купи ? Во готовиве каши го има. јас маслиново ставам ама нешто не го сака, па мислам да сменам додека не го засака
Na pocetokot na dorucecite,nudev cicka ne sakase i so ljuljanje vo race. Nekogas nema da i e pogoden i pomalce ke izede pa sama se buta za cicka posle toa
Јас почнувам со доручек сабајле, така ме советуваше Ѕвезда. Станува во 7-7:30, доручкува во 8-8:30. Млеко пие накај 11:30-12, па ручек во 2
Здраво мамички, моите бебиња се 5+,и од пред 3 дена почнавме со кашичка од морков, па ако може да ми кажете со што да продолжам, дали пак со зеленчук или може овошје?
Јас би ти рекла помини прво што повеќе зеленчуци за да можеш порано да почнеш со месо и жолчка. Да имаш со што да комбинираш. Секако можеш и овошје, да си мешаш, ама фокусирај се на зеленчуците прво. Тиквица, пашканат, батат, карфиол има сега убав, брокула... И веќе можеш некоја житарка па имаш со што да комбинираш месо. Измеѓу овие јаболко, круша, слива, и некое друго основно овошје што постојано го користите дома. Од зеленчуците домат се препорачува малку подоцна зашто може да направи киселини, и компир може да даде запек па давај кога ќе имаш со што да го комбинираш. Јас долго време влечев со зеленчуци и овошја, мислам месец и плус само тоа воведував додека да ми текне да си почнам со житарки и месо. Да почнував одново би направила ко што ти пишав. Пази со морковчето, може да им направи запек. Наредно можеш во помали количини кога ќе го ставаш во кашички.
Какао како дотаток на каши од кога почнавте да давате? Видов тука рецепт за пудинг од просо, сакам да правам, па да знам дали да го изоставам или е безбедно да дадам.