Ne sum dala...ne mi teknalo. Inaku vo listava od pedijatarot mi e vo grafata 8-10mes zaedno so cimetot e.
@IRBBB видов прашуваше за какао, случајно го видов рецептов на инстаграм, вклучува и кокос и какао.. Ние уште не сме почнале ама десертов е топ https://www.instagram.com/reel/CW-L6Qblqgy/?utm_medium=copy_link
Kako davate cresi,visnji? Sea nema svezi ama mislev smrznati da zemam ama pa ljuspana se vadi ili...?
Мора да добиеш одговор и од мене Се тe цитирам Јас директно ставам во кашичка. Не лупам ништо јас ни грашок ни вишна цреша. Едино урмата му а лупам само. Не се ни осеќа ако а блендираш. Да земиш да лупиш 90% ќе а фрлиш.
Мамички пченица, со што можам да смешам, со овошје, денес ќе му дадам да проба, а утре сакам да искомбинирам со нешто.. Ние сме 6++(ја почнуваме втората недела) А пченкарно брашно или палента, што сте давале...
Мх, мене ми се пријади. Инаку, за тие што не знаат и кокосот е алерген. Јас замрзнати давам. Му направив џем од вишна со чиа семе (кај мајката Ката има рецепт), ептен го бендиса.
Мајки од кога почнавте со парченца и како? со што прво? многу ми е дтрав дека ке се задави незнае да џвака,а и ништо храна неке да фати во рака
Некаде прочитав за вишната дека ако е купечка замрзната прво да се одвари па да се блендира, а ако е домашна замрзната немора да се одварува Е сега сепак се си е личен избор, кој како си сака.
Јас почнав накај 8 ипол месеци(предходно давав блендирано) , за прв пат дадов банана и тоа цела кога ја грабна бебе големо парче стави во уста и почна да се кашла, јас препотев цела и си реков ќе почнам прво пасирано па парчиња и тоа само кога сме заедно со мм, полека пробував пасирано, нормално малата беше научена на блендирано и имаше гаг рефлекс од се, почнав да читам многу за разлика меѓу давење и гаг рефлекс и да ти кажам дека полека се ослободив, пред се е најбитно храната која ја даваш да биде соодветно спремена (мека) и соодветно сечена, има мн видеа на јутуб и мн страни каде што може да видиш соодветно спремање на храна според возраст.Им треба време за се но ќе се научат, еве ние веќе сме 10месеци и и давам наизменично парчиња и пасирано (најчесто житарици дека немам мн идеи со нив) зависи од оброкот. И мојата не сакаше на почеток сама да ја држи храната и се фрлаше на земја, но и тоа се смени сега и ставам мали парченца пред неа и си ги фаќа и јаде сама.