Доручек 9-10ч , до касно спие и затоа некогаш и 10 го фаќа да појадува. Ручек околу 2. Месо на 7м , па жолчка околу 8м.
Kako davate grasok? Napraiv denes za bebe po receptot za nas samo za nea vareno grasok,morkov,kompir,kromid i bapnav blender ama pak luspi se osekaat. Ne go bendisa neso mnogu me potseti na ona deteno planinarce sea skoro sto bese aktuelno ama i izvadiv pavlaka i projde nekako rucekot
Хехе јака си со планинарчето. Јас уште ндмам воведено грашок и боранија но прочитав овде некоја мајка ги лупи зрнцата демек околу 10 се.
Odma mi tekna na detenceno....2 lazici otvori usta super i vide ne i se sviga i pocna da kvici i da mava na hranilkata
Kolkavo ti bese bebenceto? Probaj izgmeci go, i samo zrnce daj i da proba. So prstite koga gmecev se lupese, sea pasiram zaedno so pogore sto pisa se i mnogu go jade. Ima mojava od mala pinceta fat i i bese interesno da si gi zema zrncata sama da jade.
8 mes e i pocna da se graba veke sama da jade mora musana da kupam i neka se sljaka a jas ke pravam x5 od sto trbea da izede Pinceta fatot uste go vezbame ne i e bas ko sto treba
Мајки едно прашање: Јас месо телешко купив свежо го варев и така додадов зеленчик и го направив ручекот. И така мислам дека е во ред но кога купуваш тазе месо. Една мајка ми кажуваше дека купувала домашно пиле, го варела цело и го делела на парчиња и го пакувала варено. Дали така е добро да се направи или пак да се исецка свежо, да се замрзнат парчиња и после да се варат по потреба. Јас мислам дека е исто. Што велите?
Не живеам во мк јас. На почеток купував пилешко со назнака Еко и хранети кокошки со пченка на него, но сега од истото што го купувам и за нас. Мисиркино не сум дала, не ни јадеме дома.
Hi ја се будалев на почеток лупев зрната и пцуев толку пипава раб ми е тоа лупењето , па ги блендирав , кај мене не се приметуваше лушпа со статичниот ( имам на Russell Hobbs ) a со рачниот пасатор остануваа лушпи. Е сега веќе давам се слободно , јаде како нас без пасирање , блендирање , блендер у пензија е , и нема мака од лушпи чуда , само малце му ги притискам да се сплескат зрнцата оти ми е страв да не му залетне.
И со мевце секогаш , телешко или пилешко , зеленчук речиси исто како тебе плус патлиџан му рендам ми дава преубав вкус. Го динстам со малку вода , компир ако има го пасирам дава густина преубава , соодветно и за помали бебиња да згмечиш со вилушка само состојките
Исто е, само ако го замрзнеш варено заштедуваш време. За кога ќе го извадиш и одмрзнеш одма само го ставаш во оброкот и не губиш многу време.
Мамички од колку месеци воведовте какао? Пишува на хипп кашичките за добра ноќ дека содржат а 5+ се ама се мислев покасно дека се воведува Иии како се снаоѓате со флеките по алишта, откако почна да јаде синче целото лом се прави, не помагаат лигавчиња а за мушама незнам кај да купам
Zaborai maz da kupi meso inace taka mi bese ideata. A za patlidzanot uste ne sum dala a sega nema ni ubav pa zatoa ne i davam. Vo nasata mandza duram domatno ama toa ne e za bebe Kako be lupese grasok Ma ic ne go davam ako treba da se lupi
ја си замрзнав од домашните имам 3 корења у двор патлиџани од милина сега само вадам и рендам исто ми е.. Да не имаше некое доматно ок што е за нив , оваа МалаБебаВеликиГурман гледам често става некое доматно. Не ме потсетувај како лупев Зимаш зрнце по зрнце коа ќе се сваре си чекаш да оладе да не се испопариш ( пошто и тоа се случува кај мене често ) Па си го стискаш и оно си излева од лушпата , многу пипава и досадна работа пример 20 зрна да ги цепкаш едно по едно од нерва знаев и пола да ги манам