Какао на 8, за флеки omino bianko во Кам, лигавчиња силиконски од Локо Кроко, ги миеш под чешма и нема замарање
Треба од понеделник да почнеме со пробување вкусови, некој ако сака да ми прати табела по која да се водам што кога се воведува. Нејзината матична не ми даде, немале нешто такво.
И јас по оваа табела се водам. Само деновиве почнав малку да излегувам од границите. 7++ сме и кога ручав јас и дафов од лебчето две три трошки вчера. Денес боранија ручав па и дадов едно стебленце. И сета 3 дена не пробуваме ист вкус тику 2 дена...некако се подопуштивА претходно немам воведено лебчето и боранијата....
Мене некако ми се погоди да ги фатам сезонските и да ми одговараат со табелата. Не дека јас строго се придржувам, некои не ги имам ни дадено до сега, а некои порано. Мојава оди во градинка, па цитрусни и дадов на 8 месеци, белка на 10, киви уште немам дадено, планирам деновиве. Мислам дека не е страшно да отстапиш со некои намирници. По 3 дена на почетокот давав, потоа нова намирница по малку во комбинација, ама генерално е многу убава табела.
So blitvata sto pravite? Osven so kompir da ja pomesam drugo ne mi teknuva Postepeno prvo stavat 1/8 vo kasata den dva taka pa nekolku dena pauza pa 1/4 itn A se kombinira so sto bilo zelencuci kade sto odi...vaka sum davala -oriz spanak zolcka mm limon -proso/oves so pavlaka i zolcka -karfiol,kompir malce,paskanat zolcka mm limon -tikvicka morkov zolcka
@Pacient srna блитва можеш во мафини, во омлет, мешано блитва и спанаќ како манџичка, проја со блитва исто можеш.
Со вода или млеко (ад/мајчино) и било кое овошје (јаболко, круша, банана, слива, дуња...). Само има едни овесни на виталиа, ситни пишува на нив. Јас од тие зимам и нема потреба да се мелат предходно.
I napraiv blitv kompir morkov praz so puter i maslinov se iznajade....toa sto ostana so pavlaka i zolcka za vecera
Jas oves ce vovedam denovive. Ce go poparam so zeska voda i da posedi onaka posuvo. I potoa vo blender so ovosjeto.
1,5 - 2 лажици на 100мл вода ги ставам да се варат, готови се кога ќе испари водата и толку се омекнати што бебуш ги јаде без проблем, не блендирам ништо од почеток. Откако се готови додавам овошје, најчесто 2 комбинирам (Банана, јаболко, слива, праска, круша). Овошјето, освен бананата, го варам на пареа па пасирам со виљушка.
Јас правам вака. Сооднос 1:1 со вода или млеко. Водата и млекото топли ги покиснувам овесните и ги оставам да стојат 15-30 минути. Овошјето на страна го пасирам со виљушка и после мешам. Мојата го обожава овесот, една од првите намирници што и ја воведов.
Можи е глупаво прашањето, ама прв пат давам киноа. Дали вака распадната како црвчињња ми личат овие се згрозив малку е ок? А и чуден мирис ми има.