Да таква е и за мирисот исто. Но во комбинација со овошје е супер. Пак со урми оди многу убаво и овес. Само течна ти е. Јас варам чавче ракиено киноа и три и пол вода на најтивко со затворен капак.
Во тек на варење ја сликав инаку поварив да се упие водата и густа беше на крјаот. Тие црвчињата ми матеа ум фала ти
https://www.instagram.com/p/BzFlbWNH4tc/?utm_medium=copy_link https://www.instagram.com/p/CEcLeVMnVGF/?utm_medium=copy_link
Баш ја прашував Наташа за дали може мајчино у палачинки, рече не. Не се готви со мајчино. А некаде имам прочитано дека кравјо млеко обравотено вака во палачинки, проја, мафини може да се става без проблем. Јас денес и правев палачинки со кравјо тетрапак битолско.
Jас правев рецептче со јогурт. И во мафини ако е со млеко го заменувам со јогурт, само тоа му имам дадено од млечни. Супер испаѓа.
Eve jas sto zacuvav od story na solid starts mada ova e prenapreden recept za mene Moze nekoj poraspolozen ke proba
https://www.instagram.com/p/CTGy77tq9dg/ - овие ги имам правено со малини наместо капини, супер се. https://www.instagram.com/p/CU9NSpvI3MS/ - вакви планирам да му правам деновиве, само да најдам убаво манго и да го узреам. Овие твоиве се покомплицирани, ама стварно убаво изгледаат. Си ги зачував
Женски утре сакам да давам палента, јајце, спанаќ и јогурт. Како да го спремам? Оброк за ручек би било или за доручек? @LivingGlam снегулки од јачмен од кај купуваш?
Со 'ржани засега заменувам во тие рецепти, имам едни Fun & Fit пишува, од ДМ. Јачменови има во Биокосмос. Уште не сум му дала, планирам. За палентата, најдобро подготви ја по упатството, а спанаќот обарен и водата истурена. Па мешаш и на крај само додаваш јогурт.
Зошто ја истураш водата од спанаќот? Јас ја користам за палентата, не сум слушнала дека треба да се фрли.
Овие лиснати зелени (спанаќ, блитва) ги бланширам. Ставам во жешка вода некоја минутка, истурам и поливам со ладна. Спанаќот е мноооогу третиран ако е купен, па ете некако побезбедно ми е да ја истурам водата. И од купени овошки ја истурам водата. Секако не е задолжително Уште една идеја. Погусто свари ја палентата и распредели во плитка чинија да се излади, па ќе можеш да извадиш кругови со чаша. Одозгора стави спанаќ, па печено јајце на око (од двете страни убаво зготвено). И можеш да му го сечеш за фингер фуд. Или спанаќот измешан во палентата за поцврсто, одозгора јајцето. Или вака печено во рерна: https://www.instagram.com/p/CW2XPFaML0N/
Јас јајце не сум почнала уште. Прво жолчка треба? Знам тоа четвртина,па половина.... После тоа белка или како?