Алергија може да препознаеш ако се појави осип/црвени петна по телото, оток околу устата и ушите, црвенило околу устата и вратот. Најстрашно е ако почне да отекува околу устата, тогаш итно на ургентен. Во другите случаи следи ситуација.
Леле ова со мрежичка за мене чиста глупост мислам е, не знам може грешам. ставив парче банана, пошмука и ја попарив со жешка вода, ја исправ се исуши и темна е, како валкана. Мислам не е хигиенски, бактерии се полни онака, не знам не би ја користела пак. Нека каже некоја мама ако користи решение, или нови да купам па да менувам
Јас вакво имам од дм, мислам дека е подобра опција од тоа со мрежа. Се мие без проблем, јас и во машина го пуштам. Силиконско е.
Сега кога пробуваме вкусови кога да и давам вода, дур јаде или измеѓу? На почетокот по колку лажички пробуваа? Ние едвај 2.
Дали ова вака функционира стварно? И моево треба да тргне во градинка и од кожа се извадив дека треба кравјо млеко под година да проба.
Матичната ми рече да и давам да пробува вкусови 45 мин пред млеко. Ако и дадам и вода ќе сака ли млеко после тоа?
Пошто уста не ми отвара за лажичка се е со лажење и измеѓу и дадов водичка со цуцла.таман да си поголтне. Мераклиски си ја цуцаше. Леле кажувајте како да не е со плачки почетокот. Не ја плука кашата ама само на смеење или плачење на фаќам за да и подметнам. Еве денес 3 лажички.
Не и подметнувај, можно е детето да не е спремно. Можеш само одбивност да створиш така и во иднина пак да имате проблеми со храната. Паузирај недела - две, пробај пак. Не знам колкаво е детето, по правило од 5 до 7 месеци е нормално време за започнување со храна и секое дете во различно време е спремно. Следи го, дали ве посматра кога јадете, дали покажува интерес за храна. Верувај, кога дете е спремно, се оди полесно
Zatoa se vika probuvanje vkusovi, poleka, denes 3 utre 4 lazicki i taka ke si pocne obrok da ima. 5 meseci e tvoeto, novo mu e se na bebeto. Ne forsiraj, da ne stvoris odbivnost. Moeto e 6++ pa uste ne forsiram i probuvam vkusovi, po malku. A i ne brzam, znam im treba vreme, se ke probaat
Само на смеење подметнува, немој на плачење пошто ем може да се засркне, ем одбивност можеш да створиш, "летај" ја лажичката како авионче и не се секирај, со време ќе се научи на нови вкусови, им треба време.
Следи го прво детето дали е спремно за цврста храна мајка. Не де води толку по возраста. Седнувај го со вас вие кога јадете и гледај како се однесува. Ако покажува интерес, пружа раце по храната и млацка со устата додека ве гледа како јадете значи има интерес и можеш да почнеш. Пробај да му даваш вие кога јадете.
Уште не е стабилна и обично ќе ја седнам во скут и кроти кога е на маса и се фаќа за чаршавот. Ќе ја пробам така. Она не ми плука од тоа шо сум и дала, го голта ама не отвара уста. Затоа сакав да слушнам, не ми е логично таКа да се храниме. Башка млекото ич не го сака во последно време. И тоа е со плачки. Да дополнам. Уште пред да почнам со вкусови ми ја одбива лажичката кога и давам витамини. Со лажичка и ги давав.
Абе се знае најдобро е тазе да се спрема и да се јаде веднаш. И нормално дека штом ја жвака храната свежа е најдобра а не блендирано и пасирано но тоа кога ќе може само да јади.
Пробај, види. Ако не ти покажува знаци дека е заинтересирана за храна почекај недела две па пак пробај. Немој да форсираш пошто може аверзија да и се створи.