Јас свежа дуња не јадам , многу ми е тапа овошје, а маж ми па многу ја јаде свежа. Сега и јас се мислев како да и ја дадам и ќе пробам деновиве рендана , малку обарена па ќе видиме.
Ахахах, кај мене мм ја јаде, мене мачење ми е скроз од џвакање вилица боли, па ја ставам во ошав само.
Немој во раната да ме чепкаш. Ко почнавме со дохрана, како се засили, јадеше сѐ и сешто, мислам дека 3 пати оброк да му давав, ќе си јадеше. Сега, месец и пол покасно, се молиме еден залак да касни. Си готвам, си јадам, си фрлам. Ни парчиња, ни каши сака кога не сака. Касно е веќе да се учиме јас да му давам, зошто уста не отвора ни под разно, а ако му подметнам плука и плачи со солзи крокодилски. Душа ме боли, ама тоа е. Само да е здрав, ништо друго не сакам, ваљда ќе пријади еден ден.
Оф мами до децата е.Ова големава 5,5год 19,5 кила стапче.А ова бебето ќе апне три апки и затвара уста и ако и дадеш пак писка мислиш ја коле некој. Ама цице, сама доаѓа и ми дига блуза или ми ја тегле бара цице.Наместо да намалувам подои за да ја одбијам си цица како новороденче на 1,5ч.Затоа овој месец не е качила ни грам.
Обавезно или варена или на пареа. Тврда е многу. Јас дуња никогаш не сум сакала ама коа ја сварив, да не фрлам тоа што не се изеде, се изненадив. Варена баш ми беше убава
Да дуњата варена или на пареа дека е тешка за желудничето. Инаку мене ми е прекрасно овошје, птекрасен мирис има и вкус. Јас ја печам и во рерна со јаболче само во тој случај помали јаболчиња цели а дуња парченца дека и треба малку повеќе време да се зготви.
Кога да рачунам дека има прв оброк? Последниве дена по 70, 80гр.си јади. И откако ќе има прв оброк, потоа со вкусови за ручек зеленчук кога да давам? Ако доручек си има овошје нормално. Можда глупо прашање ама ич незнам
Ja staviv na parea ama neso ne mi bese voodusevena beba...jabolkoto poubavo i bese Cveklo ste pravele na parea? Kolku vreme bi mu trebalo?
Дуњата на пареа околу 15-20 мин и убаво омекнува, жене ми е многу вкусна и бебево ја сака, ама леплива е доста па може кога пасираш да не е баш текстурата, јас ја изблендирав и баш ко пудинг беше. Мешано со јаболко е топ за кашичка. Цвекло и мене ме интересира колку време се спрема ?
Цвеклото треба да се вари и водата да се истури. Во кора се вари, за време зависи колку е големо. Потоа ладиш и лупиш. Можда сат време ќе ти одземе ама ќе си исецкаш на коцки и ќе замрзнеш па ќе имаш за подолго време.
Epa jas go izlupiv iseckav i na parea mu trebase nekoi 40-50 minuti. Ne znaev so kora deka se vari taa cela zemja e. Kako i da e receptot na njoki so cveklo od malabebavelikigurman bese neuspesen, nekako mnogu tvrdi tegavi mi se vidoa strav mi bese na bebe da gi dadam. @LjLj eve za cvekloto Kazete sto pasta kupuvate za bebe?
Цвеклото долго оди на пареа. Боље свари го. Иначе јас купувам било какви макарони ама од оние вртените што се. Ако и даваш сама да јаде тие се најзгодни зошто ем лесно ги фаќаат ем убаво од сосот се задржува на нив.