Можи дека сечено. Цело повеќе треба. Еднаш со цел памет и јас ко Срна на пареа ќе варев.. #краткахорорприказна
Грчки јогурт дадов денес. Е сега не касна кизне колку. Утре пак треба да давам исто? Само да го мешам со овошје што сум го дала? Сакав со боровинки ама и немам тоа уште дадено или треба да чекам до 3 дена за ново?
Go isekov na 4-5 dela i na steamer vo milticookerot(ne gleam opcija pressure cook) pa posle 30te defalut min go usitniv i pustiv use 20tina min
Јас цвекло немам дадено. Но планирам да го сварам со нешто друго. А дуњата комбинирано давај ја со друго овошје со јаболче најдобро и потоа со семиња или јогурт многу е убава така. Јас ја варам малку и потоа додавам пример јаболче. Водата си ја користам си пие бебето компотче. И со мотков сум ја давала.
Јас два пати и имам дадено жолчка и ја ставив во ручекот во мешаниот зеленчук. А добро е со банана. Мебе на почеток не ми го сакаше јогуртот и и комбинирав во житото и исто и во овошјето. Јаболче, слива, крувче, дуња, банана. Црно овошје и јас немам воведено планирам деновиве инаку сме 8 месеци.
Топлите во микро ? Оние кашичките што се со затоплување се со вода на пареа и топлам ама полесно ќе ми е во микро нели. Незнам што ми се увртело да не топлам
Јас ретко топлам но кога го правам тоа ја ставам тегличката во тенџерче со жешка вода. Или пак ако додавам во ладната кашичка пример свежо приготвена топла житарица и ќе си се стопли на тој начин.
Eve denes samo dunja i zitki top projde. Vcera jabolkoto prvo go kasna i poubavo i bese pa mi ja batali dunjata
Треба веќе да почнеме со пробување на вкусови па сакам да ве замолам доколку може да ме упатите што би требало да купам, односно што на вас ви се покажало како најкорисно за спремање на кашички. Имено, дали ми е потребен блендер или рачен пасатор? Стварно не знам во што е разликата. Исто ме интересира и дали ми е потребен готвач на пареа или не? Ако ми е потребно и друго нешто освен наведениве апарати, ве молам упатете ме, за да не купувам непотребни работи.
Јас од некни почнав. Имам рачен блендер, екстра е за мала количина. Уште не купив сад на пареа. Во мало тенџерче варам јаболка и крушка со малку водичка. Засега вака.
Мајки какви јајца земате за бебињата кога не сте во можност да најдете домашни? Или упатете ме каде да најдам домашни јајца во Скопје.
Мајки сад за готвење на пареа каде можам да купам. Мислам нешто како решетка која одговара на некое мое тенџере кое го имам дома. Гледам дека има во карес ама птедложете некое слично и ако може слика...
Јас планирам од тука да нарачам кога ќе воведувам за некои 10тина дена. Не сум нарачувала до сега ама добри reviews имаат. https://www.facebook.com/Наша-Фарма-1569060693308731/