Рачен блендер на Bosch и некое потесно а повисоко тенџерче за варење. Варам и директ во него блендирам. Јас имам готвач на пареа со блендер на Chicco и еднаш го употребив, многу садови ми се виде некако . Реално ќе го користиш неколку месеци. И давам и пасирано со вилушка и парченца а има 11 месеци.
@Lilijan7 Се согласувам со Cherrie, рачен блендер, и евентуално решетка за спремање на пареа. Јас додуша не купив и не спремав на пареа, но читам многу спремаат така. Инаку, рачниот блендер ќе ти се најде и за понатаму, многу корист имам од него. А и многу лесен за миење. Сакав да земам од оние апаратите 5во1, но многу ми беа скапи особено за толку краток период. Користев рачен блендер 2-3 месеци, потоа премина на парченца и пасирано.
Еве го одговорот Zdravo 30 jajca od kokoska se.600'den I vi gi nosime do doma povelete Многу некако 30 јајца, што ќе им правам
Женски почнавме со вкусови ама моево инат жив, само држи во уста и плука. Не сака ни вода, ни кашичка. Каде грешам?
Мојата пак уста не отвара за лажичка. И земав цуцла со дупчиња од дм и така ја шмука кашата т.е. се лигави.
Многу се нервирам. Ја мислев бар ќе подголтне, ќе проба. Па со пеење, со занимавање, па со татко му циркуси му праиме и го држи во уста, па со рака вади. А ако најде конче или нешто, тоа сака во уста да го пикне.
Кај мене пошто уста не отвара и ја давам лажичката со кашичка и и придржувам и така ја носи накај уста и дел ќе лижне па ќе се шлапне по фаца. Битно лижнува.
Moeto seuste nejle so lazicka ama so race e tatamata...prestrasi se ostaj celo parce na hranilka ke gricne. Jas prvo sednuvanje banana i staiv gricna motase niz usta se zakasla ama kasna Da se dopolnam i sega obavezno pravam parcinja za sama da drzi i jade i taka e.poraspolozena da otvori usta za lazicka jas da i dadam i mnogu poveke izeduva. Em igracka em se uci sama da jade
Пробав јогурт да дадам, неколку дена по неколку лажички со гадење ми ги изеде. Немаше реакција. Вчера пробав да воведам вечера, палента со јогурт, на прв залак се згади бебето ми поврати малку. Не го сака јогуртот. Не мислам дека ова што поврати е реакција од јогурт, туку комбинацијата со палента со малку грутки внатре плус јогуртот му се згади. Со првото дете вечерата секогаш ни беше така млечна, палента со јогурт, со урда, палента со јогурт и јајце и слично. Е сега засега ова бебе не сака така и стварно немам идеја што да давам за вечера. Од тие инстант каши или ноќни каши не давам. Ве молам што давате за вечера кога не е млечно?
Probaj drug jogurt ima pokiseli i poneutral. Inace i moeto nejke palenta nikako ama na primer oves so jogurt super jade. Jogurt cist ne sum i dala uvek so neso smesano e. Mozes od istite zitki sto se za dorucek ama napraj go so mleko i malce ovosje. E sea onie holle i hipp jas koa sum gi praela so majcino mnogu vodnesti mi iskacale i toa me nervira
Пробај јогуртот со овошје помешај го, може така ќе го сака. Палентата и ќере не ја сака ако не ја блендирам заедно со овошјето (само за доручек давам). Вечера давам исто како и ручек, го ротирам само протеинот. Ако за ручек било месо, за вечера ќе ставам урда итн. Од млечни давам и моцарела, пармезан, урда, робиола, крешенца, несолено сирење... Пробај, нешто ќе му се допадне.
Имам дадено Јаболка, круша и тиква. Сега следно пример само брокула, само компир, или да комбинирам, кое со што иде? Пример тиква со шо иде?
Pa so sto ti ide tebe so toa i na bebe davaj. Jas gledam se sto i davam da e.slicno na toa sto jademe doma....asparagus na primer ne i davam poso doma ne sum praela nikogas
Девојки, ајде дадете иде што намерници им внесувате во исхраната (нови намерици) на 8++ месеци бебе? Ми требаат идеи. Поздрав