Banana kombinirav do sega so jabolko, krusa, avokado I dunja (taa ti e za pokasno). Ne gledam zosto ne I so biskvitite... Palenta davam voglavno so kiselo mleko, ama vas toa vi e rano. Mozes so bilo koe ovosje - vcera na primer ja jadese so kasa od jabolko I kajsija. Sinko ja saka palentata vo bilo koja kombinacija.
Dadov kasha od malku mlekce,pola banana i 4 biskviti,se napolni recisi celo golemo teglice od kashicka,se izblendirano.Rekov dobro e i polovina da izede ke ja drzi,taa ostavi samo 2 lazicki,potecno bese,blago,i mlekce po 3.5 chasa,ova da pomognam za brz pojadok a vkusen
Кои бисквити ги даде? Јас уште му немам воведено, овошните каши ги јаде или чисти или со некоја житарица. Додуше ко што сме на доење и не ставам млеко во ништо, ќе си почекаме
Biskviti na lobello bez bluten ,bez sheker za od 4+meseci se,mozes i so precriena vodicka da gi dades taka pisuva,no jas staviv 40ml.ad.
o од каква житарица се? јас немам воведено сеуште житарки, ама можам да ги купам... ги има во сите поголеми маркети или ги купи од продавница за здрава храна?
Лобело и јас ги зедов и мојата ич не ги сака.Кашата има вкус на брашно. Од хип се далеку подобри ама се глутенски мислам.
Ќе пробам и јас да му дадам бисквити. Не за друго, само што се враќам на работа две недели ќе треба попладне да одам на некоја обука па тато ќе мора вечера да му дава Морам да смислам едноставни варијанти. Се надевам спремањето палента нема да му биде комплицирано
Е навистина не се вкусни ни најмалку бисквитите Лобело. Батали безглутенски и без млеко... шеќер содржат. А кога ќе ги попариш со топла вода или млеко
Баш затоа што ми има останато како податок дека имаат шеќер не сум зела. Отидов на варијанта да направам домашни. Вкусни се, ама некако тврдички во однос на мојата замисла. Или и тука е до мене, исто како кога правам кифли...
A da prasam nesto,ima 7 meseci,za nekoj den.koga davate zelencuk.Jas prv obrok mleko,vtor ovoshna kasa pa mleko pa zelencuk,ama nekako mi e docna vo 17 casot ...kako e kaj vas?
Кога си на два оброци не е проблем да е подоцна. Барем јас и давав и подоцна да јаде. Некогаш имаше доручек и вечера. Ручек само млеко. Порано треба да биде кога ќе воведуваш трет оброк. И многу зависи кога заспива навечер.
хахах мене мајка ми ми кажува рецепт, она ги прави преубави кифлите... и правам се како што ми кажува и пак тврди ми испаѓале, тоа пред да се омажам правев, сега омажена може ке ми успеат хахаха инаку безглутенски се, ама шекер содржат и тоа доста, ептен благи се... а кога ке се стопат како прашак се и некако не се многу вкусни.. https://www.facebook.com/lobellomk/...392376731483/1559387844331936/?type=3&theater
@mariz i jas ko tebe. Majka mi mesi leb pred mene mi kazuva sto kako. Doma ja mesam leb kamen covek da ubies Nego da te prasam vtor obrok dali vovede i od st zavisi voveduvanjeto? Inaku imam vovedeno krusa, jabolko banana sliva praska. Morkov kompir tikvica tikva avokado brokula kromid i paskanat amarant kinoa i proso. I sega se cudam sto ponatamu zosto 7 + sme. A sekade se razlocno pisuva. Se mislam sega da dadam k.mleko domasno i telesko. A nisto gotovo nemam kupeno od biskvite ili tie kasi so voda sto sr mrsaat se si mislam rano e Zbinka sum nekako teram ko sto si znam i citam
Исто. Леб немам пробано, ама сѐ што е тесто - кифли, тесто за пица, сѐ е тврдо. Кифлите ме зезаат ми биле за на демонстрации место камчиња.
Да ти кажам се водам инстинктивно и мислам дека време му беше за втор оброк, затоа што и после цицање он кога ме гледа плаче и џвака... а и не го држи млеко цел ден, ме болеа градите после толку цицање преку ден, а не планирам да ми станат како на стара баба од едно бебе хахаха Бараше да цица на 1час дури некогаш. Ми се случи јас го држам во раце и јадам мандарина и си гледам тв и он ме глеа во рака како што лапнувам во уста и лиги му течат и човече загледана во тв он ми ја фаќа раката каде држам парче мандарина и си ја носи мандарината кај него во уста Башка не ми се допаѓаше напредокот негов многу и сега си ручкаме овошна сабајле, зеленчукова ручек и немаме проблем се си лапка, кркач е
I nie za nekoj den pravime 7 meseci so dva obroka sme , nekogas saka uste pa nakaj 18 h nam malku banana da i izgmecam i dete se trese da jade. I moevo nekako jadac, pred nea nikako nesmeam da jadam me gleda i bara. Postarata kerka mi e nejadac i koga i davam da jade lepcevo u tanjir znae da stoi i pola saat pa malovi leleee ke se potepa od tanirceto da i go zeme. Mene pedijatarov mi rece od 7 mi da pocnam so ml proizvodi prvo so pomala maslenost.a za telesko mi rwce i pred 7 mi.i jas se vodam instiktivno i toa kako si bara dete.na tabelive mn ne im veruvam zosto sekoja e razlicna. Lobelo biskvitite i mene ne mi gi bendisa pa u kanta zavrsija. Pred nekoj den kupiv na humana kasicka za prigotvuvanje od burbon vkus na vanila i denes polno tanjirce so malku banana izede