Mojata ic ne ja sakase,a ja namirisa u kasa usta ne otvora. Pa ja maskirav so pavlaka. Sega i ja davam po blw sama da jade super i e ja saka...da se cudis....inace praev tikvicka,morkov,kompir malce,brokula i pavlaka
Јас и давам по блв, сама да јаде. И ја обожава брокулата. Мека и е лесна за џвакање, лесна за држење. И давам и цвет и стебло. И тоа и тоа сака.
Варен компир со морковче и млеко и малце путер ммм . Брокулата ја мешам со сладок компир и така ја сака
Имам воведено 3 дена обичен компир. Дали тоа значи дека и благиот ми е воведен или не? Дали благ сега можам да дадам со нова намирница? (И благиот ми е нова) ....обичниот компир не ми го сака.
Посебни си се и по состав и по вкус, обичниот може запек да направи, благиот регулира столица и полесен е за варење во стомаче. Ново со ново ми нема поента да се дава, ако појави реакција ќе не знаеш од што е. Полека без брзање, цел живот е пред нив да јадат
Не бе мами не ја форсирам јас воопшто, ич не јаде. На почеток сме со вкусови. А во листата ми го нема батат. Па затоа прашувам, а обичниот некако ич не го сака.
Со убаво и лесно да ви оди јадењето Листите ко да не се апдејтирани или не содржат намирници што не се типични за ова поднебје. Авокадо, батат, маслиново масло, па и манго ништо од тоа нема, а се одлично хранливи и лесно се варат. Ама никој од педијатрите не се замара да прошири круг на знаење во однос на храна, а и те како е битно да се постави здрав темел на толку кревок организам. Сите се водат по тоа ајде вас како ве израснавме па што ви фали
Да, баш така. Случајно на форумов видов за батат. П.с. мојава само тоа го има испуштено . Ќе ми рече е кај баш за батат се фати. Не за друго мене ми е ептен вкусен печен портокаловиот. Денес за прв пат брокула, си реков циркус ќе биде, ама не....поштено си кркна, па повеќе од пола тегличка беше....брокула со тиквица измешав, троа потечно за да голта полесно. Ама вода ич нејќе.
Ќе пробуваш како ќе сака, ќе фатиш ред Вода од чашка за ракија да пробаш, може ќе проба по некоја голтка
Јас на листа од кај матичниот го имам батат од 4-6 месеци, така да слободно можеш да дадеш и е многу похранлив и повкусен од обичен компир.
Ако веќе имаш дадено пченичен гриз, сите производи од пченица ги сметаш за воведени (освен ако нема нешто друго во лебот што не си го дала). Само пази со лебот, особено со мекото, има ризик да се поддави ако ти е мало бебето.
Мајки малата е 14 месеци сакам да ѝ воведам јагода ама пошо нема свежи да и дадам во купечко смути? И така за воведена ќе се рачуна?