Дали некој користи урда (рикота) за бебе од „Млеко од нашата фарма“? Пишува дека содржи сол и лимон, а на одговор од нив велат дека содржи минимално сол, а тоа минимално било не повеќе од 1гр. на 100гр.
По колку лажички вообичаено им давате на бебињата при пробување на вкусови? Јас обично по 5 лажички. Ако нешто му се допадне на бебето дали може да му дадам и повеќе од тоа? Страв ми е да не го прејадам. 5++ сме инаку, а од пред некој ден почнавме со вкусови.
Сигурно ти дала листа. Обично на почеток по неколку лажички. Па кога ќе пробате одреден број намирници тогаш оброк, мала тегличка.
Не можам да најдам домашни јајца, што е нормално со оглед на ладново, па ме интересира какви јајца користите? Немам воведено жолчка уште.
. Прво по неколку лажички. Обично исто се дава 3 дена, барем на почетокот. Тоа е пробување на вкусови со цел да се утврди дали има реакција или алергија на нешто.
До сега пробавме брокула, јаболче, морков, банана и тиквичка. Најмногу ѝ се допаднаа брокула и банана. Друго сѐ беше со фацки правење и плукање. Почнав да мешам морковче со јаболче или со тиквичка и сѐ беше неуспешно. Јас ѝ ги пасирам не ги блендам, па не знам дали затоа не ѝ се допапаѓаат? Дали сте имале вакво искуство? Планирам од утре да почнам да вметнувам просо или палента со веќе воведените намирници па може тоа повеќе ќе ѝ се допадне ..? Би сакала здравје од 7ми месец да почнам БЛВ. Вие кои што практикувате ваков начин на хранење, како започнавте?
Jas davav vkusovu po blw i na pocetokot taka se ranevme, pa posle pasirani kasi, pa od 8-8.5 mes bebe pocna da se graba za jadenjeto i sega terame kombinirano pravam i kasa so koja jas ja ranam i spremam i parcinja sto taa sama si gi jade. Nekolku pati cel obrok sum i dala sama. Ke si vidis po deteto, moeto na pocetokot koa imase 6 inesto poveke se poddavuvase i me fati strav sama da davam taka i prejdovme poveke an pasirano. Sega veke mn retko i se desava da sw podzadavi i toa najcesto e voda koga pie
Едно глупо прашање, со пасатор или со вилушка? И јас не би да блендам, а поима немам каква структура ќе се добие со пасатор пошо немам и сега прашањето е дали да купувам или да гмечам со вилушка ?