Не сме почнати сеуште ама за морков конкретно гледав дека ако сакаш да го испасираш убаво со вилушка, да го свариш рендан.
Видов прееска правев, за со вилушка не ми е за 4м. бебе, а со рачниот блендер не можев убаво да го направам оти еден морков и не го фаќа.
Земав ориз на хип Како да го воведам? Пример мала количина неколку лажички да направам согалсно упатството да преполовам така? Сакам со млеко да го направам и плус какво овошје да ставам? Ретка смеса треба да биде?
Мајки вие што почнавте со вечера во колку ја давате, колку часа пред спиење? Мојот веќе почна да си тражи да јаде навечер, па викам да почнам и со вечера. И по колку пати ви цицаат со вечера, ние сега без вечера цицаме 2 пати во денот само, да му скратам вечерен подој за вечера или да видам по него како ќе е.
Јас давам 18:30-19:00h , заспива 21:00 до 21:30 со малку цицање пак ама од вчера почнав со намалување подои , да се одвикнуваме полека сакам . Денски ми цица само на заспивање ( на 2 дремки значи два подои ) па тие да ги скратам да се навикне без нив , па ноќе ќе почнам Јаде се убаво , цицањево како закуска му е
Направив денес ориз мелен на хип ама за проба само 1 лажица и тоа излезе многу количински А на упатството стои 3-4 лажици тоа за цел оброк. Тоа не ли е многу количински? Дека кај мене од 1 лажица излезе пола тањирче.
Ne gi glej nivnite merki od oko najubavo se prai. Isto i jas se mislev vo dorucekot stavam 1-1.5 supena lazica instant zitarki i otprilika 1 ovoska....da ne e mnogu zito? Gotova babylove koa davam edvaj se gleda zitoto groto na ovosje e....kolku stavate?
Jas dadov rano kompir ama zapek naprai...pa go pauzirav nekoj mesec i sea e ok ama 9mes e. Inace da so vodickata, mozes puterce da stais ili majcino/ad
Добивме на поклон силиконско шмукалче за пробување вкусови. Од утре почнуваме со вкусови. Дали некоја давала со тоа, дали е соодветна дозата, колку се дава за пробување?
Сѐ уште не сум дала на бебе, ама ние дома редовно си јадеме. Нарачувам од crux.mk на инстаграм ќе ги најдеш. Имаат путери од кикирики и лешник. Топла препорака. Немам пробано повкусни!