Боровинки околу 9 месец Аронија 12 месеци Пудинг каков? Купен не давам Домашен со кравјо после 13 ти месец дадов
Кај нас на пример, јаде беба, после тоа, јадам јас. Беба ми се пика во јадење. Не е гладна, само што јадеше. Подавам, отвора уста. Ама ајде, уште не го знае она curiosity killed the cat! Шала на страна, за втор оброк се гледа дете а и напредок. Јас воведов покасно према напредокот и према пелените. По знаци не гледав, оти детево мое е малку тешко за јадење. Знае да не бара ич, а знае да е ко вреќа без дно кога му даваш. Ко храната да му е процедурална обврска, а не уживање... мислам ужива во одредени вкусови, ама не се радува. Нешто што не го сака прави фаци, ама сепак го јаде цело. Некако очекував дека ќе дава поголемо значење на јадењето, емотивно зборувам. Нејзе не ѝ е баш гајле.
majki nie veke treba da vovedeme i zelncuk vo ishranata pa me interesira sto mozam da mu davam imame 6 polni meseci i edna nedela. isto i oriz melen i palenta od koga mozam da mu dadam? a kiselo mlekce? a plazma so voda moze li od sega ili toa e pokasno? se izvinuvam za latinicava
a se zaboraviv vtor obrok od koga se dava? dosega mu davav ovosen samo nakaj dva popladne ama mislam deka mue malku a i mlekovo kako dami se namaluva strav veke me faka
јас вчера барав палента, ама секаде пишува дека содржи глутен и соја во трагови. Незнам каква да купам, затоа не купив. И амарант барав, и просо, ама неможев да најдам. купив мелена пченка во кутија на Hipp , киноа. Вие од каде купувате амарант о просо, и каква палента?
ако сакаш ај стави слика како изгледа просото од алнатура дм. Јаболко, круша, слива, банана, морков, компир се со полн 6ти, или на почеток од истиот може истотака? Што друго може да се проба на почеток од 6ти? Од ориз, киноа, амарант, просо, палента, авокадо посебно. Евентуално нешто друго
Компир,батат,морков,пашканат и брокула Можеш и ориз и палента Кисело млеко е 8+ месеци Плазмата е глутен плус мед така да ептен ви е рано за неа
Od mobilen pisuvam, pa samo link ke stavam: http://www.alnatura.de/de-de/kochen-und-geniessen/warenkunde/h/hirse Najdolu e slikata.
Тоа со сојата,глутенот и сусамот го пишува на 99% од производите. Јас просо земам на виталија исто и киноа. Палента на дивела
Батат е благ компир Пашканатот личи на бел морков Лупиш и вариш кратко И бебе папа Заборавив:пашканат не ставај по мн.Доволно се два тркалца
Isto zemav i jas proso na Vitalija i tamu pisuvase isto tragi gluten pa ne se zagriziv mnogu bidejki citnav tuka toa e deka odat na ista lenta so proizvodi drugi, ili greska sum?
како ја правите киноата и со што ја комбинирате? Денес планирам прв пат дадам, со колку вода се вари и каков зекечук да ставам внатре?