Кај нас се јавува црвенило околу уста и на брада…бидејќи имаме и атопичен дерматит ако веќе има егзем тука ќе се вцрвени и ќе остане црвен неколку дена…ако не поминува по препорака на педијатар давам сируп за алергија…досега освен на лице сме немале реакција на друг дел од телото
На кожа вака, само околу устата и на вратчето. И во столицата му се има појавено мнооогу слуз, како мрсули и бели наслаги. Конкретно од млечни производи и тоа после консумација од барем 2 недели.
Мајки едно прашање, треба бебе да го запишам во градинка, и сеа во менито гледам им даваат грав а не ми е воведен, имате воведено грав на бебче и од кога се воведува? Инаку 10м ќе полни бебе сега за една недела.
Мојата е 4 месеци и 10 дена.За дохрана во Систина ми рекоа рано е.Да чекам полни 5 да напраи.Дури и за вода ми рекоа доено бебе нема потреба да пие.Она секако одбива вода.Убаво напредува па нема да се брзаме ке почекаме полни 5 @nevermet18 првото дете од праски се нафрлаше второто од кива отече цела на лице
Можам ли во каши да и бутам адаптирано? На пример јабокло блендирано со ад и сл. Морам да и давам дохрана ад, а никако не го сака 5 месеци беше само на доење
Da ne ti bilo contact rash....na moeto sekoe jadenje patlidzan i crven i modar kade se doprelo ima crvenilo na liceot ama go snemuva za pomalku do saat otkkao ke ja izbrisam
Можно е да беше contact rush, но за секој случај паузирав со модар патлиџан и се заборавам да пробам да му дадам повторно.
Колку количински треба да изеде кога се воведуваат намирници? Денес 3 ден морков(прва намирница) изеде пола голем морков? Ок е количински?