Сега за кратко треба да почнам со вовефување млечни производи. Вие што воведувавте, како, од кои фирми?
Бучен козјак се како најприродни. Ќе си даваш се кисело млекце јогурт, несолена урда можеш и моцарела.
Почни си со јогурт, битно е да е полномасен, 2.8% или 3.2% никакви лајт верзии. Важно е во составот да нема млеко во прав и додатна сол. Такви се јогуртите на Кораб Трница и Битолскиот. За павлаката истото важи, полномасна. Сирењето без сол можеш и сама да го направиш по рецептов: https://www.instagram.com/mala_beba_veliki_gurman/p/CO4bdm7pUtq/?utm_medium=copy_link
Свари го и изблендири со друга намирница. Јас така планирам да воведам. Бидејќи му имам давано кромидова вода.
Сеуште не сме ја вовеле но јас често јадам киноа, неутрален јаткаст вкус има. Јас би ја дала со јаболче, може сува слива, од зеленчук тиквичка, морковче, брокула, кромид, блитва, спанаќ..
Јас денес за ручек сакам да и дадам, а дека не јадам јас и незнам со што оди најдобро Фала ти, ќе направам со зеленчуков некоја комбинација
Само првите неколку дена јадеше по неколку лажички и плачеше за уште. Сега му давам колку сака толку. После две недели веќе си јаде цел оброк. Од понеделник сакам да воведам ручек и месо.
Еве некои рецепти Киноа, телешко, цвекло, спанаќ, лук, маслиново Киноа, цвекло, морков, лук, пашканат, путер Киноа, брокула, несолено сирење Киноа, ориз, овес, жолчка, целер, лук, маслиново