Нормално на собна. Ете тргни по некоја логика се што стои во маркет во фрижидер и дома треба да стои. Инаку најдобри се Холе, Хип и кашичките на ДМ затоа што се органски. Јас претежно од кашичките од ДМ купував, од нивните, тие мене ми беа највкусни и имаат добар избор, некогаш од Холе, а од Хип месните и зеленчуковите кашички. За овошните од Хип треба да се пази многу на декларациите затоа што некои содржат шеќер, освен ако не е нешто сменето во меѓувреме.
Mislam deka 2-3 nedeli Pa na pocetok tolku jadat 60tina grama i kako proaga vreme ke vidis poveke ke jade. Nema vrska kg so apetitot jade kolku mu se jade. E sea nie sme na doenje koa sakase cicka davav za so ad ne znam kako bi bilo.
Ја ги чувам во ладна просторија кај што нема греење. Ги внесувам во соба 2-3 часа пред да јаде малку да се стоплат. Мајка ми ми рече ќе скиснат ако седат на собна температура, а не ја јаде цела кашичка наеднаш, на два три пати ја јаде. Од другите фирми не сум пробала, од Хип не сум задоволна затоа што има многу шеќер. Конкретно за кајсијата забележав, околу 30 и кусур проценти беше овошје, друго скроб и шеќер.
Денес прв пат му давав шарченца банана. Ги џвака. Што можам друго во парченца да давам, да џвака сам?
Тиква блага, варена или печена, моето јадеше, му дадов неколку пати.. Друго може мека јаб или круша, или малку обарени.
Bukvalno se sto ke ti tekne...simni si solid starts...mozes jabolka na parea ili svarena na pola presecena
Е да, тоа е лошата страна на почетокот, не можеш да го потрошиш. Сега веќе мојава има година па побрзо се трошат.
Epa jas probav i so spanak da i ja dadam ama u niedna varijanta ne ja sakase i sea u mafini ke ja potrosam
Чинам вие почнавте со оброк нели доручек или ручек? Ние имаме обиди за доручек. . А за да воведам ручек треба да имам месо или не? А доручекот ми е или само овошје, или овошје со житарка така?
Давам оброк ама еден ден зеленчук еден ден овошје со житарица или само овошје. Додека не воведам уште еден оброк вака после ќе ги одвојам.
Па добро, по отворање секако тегличката ја ставаш во фрижидер. Пред првото отворање може на собна температура, нема проблем.