Започни со кисело млеко зошто е поздрава варијанта од јогуртот. Јас го користам Бучен Козјак, а ако сакаш понеутрален вкус за почеток тогаш Алпско не е воопшто кисело.
Да ама според него ако воведување е само по 2-3 лажички, никогаш нема да стигнеме до оброк. Секако постепено, не од прва 10. Епа тогаш имате оброк .
Можеш било кој јогурт што е 2.8% или 3.2% масленост. Важно е да нема млеко во прав и додадена сол. Битолски, Кораб Трница се ок.
Кажете ми од кога почнавте да им давате сокчиња? Имам неколку од хип па се мислам дали да му дадам инаку за неколу дена правиме 6 месеци.
Едно прашање имам малку глупаво можи и не баш за во оваа тема Ретко користам путер од јатки, конкретно имам од лешник, го чувам на собна температура, отворен е пред околу 2-3 недели ама слабо го користам. Дали е добар за конзумирање? Колку траат овие путери од јатки, како да препознаам дали е ок или не? Дали е добар за бебе/дете вака отворен подолго време?
Мала помош,5+,започнавме со вкусови ама нешто не ми е баш јасно... Пример почнав јаболко три дена,прв ден поретко и помала количина па зголемува и количина и конзистенција 3 дена... Па круша, морков ..И јаде,еве скоро 80гр ги лапка како оброк после една недела... Е сега...овој "оброк" го јаде после прва дремка....кога да внесам нови вкусови? Да дадам комбинација аод постоечките со оваа грамажа(колку со сака да јаде) па плус 5 -6 лажички нов вкус ? Во исто време или...? Вториот ден смее ли новиот вкус во комбинација?
Od koga pochnavte da voveduvate ruchek i kako?Nie sme 6+ imame doruchek (ne e bash jadach) i pie okolu 700-800ml adaptirano.
Јас давам неколку лажички од новиот вкус непосредно пред оброкот. Или пак новиот вкус го комбинирам во оброкот со нешто што веќе е воведено.
Кога се воведуваат млечните производи и од која фирма се најдобри за бебе? И се консултирав со педијатар да и давам млеко тетрапак, од кое се дава и дали се дава откако ќе воведам кисело млеко, јогурт, павлака.. или може и претходно?