Кучињата наши најсреќни се . Моето одвај чека да седне беба у хранилка и одма трча под неа. А беба па интересно и и само фрла нешто. А куча ко мршојадец демне и чека да падне нешто
Majki na bebinja od 6 m sto imaat dva obroci po kolku mleko pijat ad i na koe rastojanie posle obrok cvrst?
Abe probav pak nemase nekoj mesec kasnato palenta. Pak isto se strese se smrsti nejke i nejke Ke ide u nekoi proja mafini
И мојава палента нејќе ни да проба.. дури мислам дека уште кога ја варам знае дека е палента и се спрема да не јаде И павлака не сакаше, па сега почна по малку а една кисела фаца што прави кога ја јаде...смешки, ама сепак почна да ја јаде.. така да и за палентата има надеж.
Јас земав на хипп инстант и сосема е друг вкусот од обичната шо се вари. А да пробате со таа! Баш е кремаста.
@IRBBB на тема јајца, нарачав од Фарма Зрзе, доставуваат по 10 јајца што ми е ок количина. Супер се јајцата, ептен вкусни. Ѕирни ги на инста.
Ај помош. Уште немаме воведено асален доручек пошто помалку јаде.едвај пола кашичка. Аби млеко слабо пие така што немам кое млеко да и го заменам со оброк . Дека слабо качува на килажа педијатарот рече да и давам и сабајле и за ручек. За сабајле знам овошје или овошје со житарка. А за ручек? Житарка со зеленчук или?! Немам месо воведено. Денес пробно имав ориз со зеленчук( брокула, тиквица, морков и кромид)...не беше баш воодушевена, дали дека многу зеленчуци и измешав
Пробав и инстант , не ја сака. А и тие инстант без врска е што траат 3 недели само. Многу фрлам од нив и гледам што помалку да и давам. Освен овес, печница, ориз и палента, други житарки и дадов просо, амарант, спелта (крупник) и јачменови снегулки. И да не ја сака палентава, не е фрка имам други за различно да и давам. Инаку сум ептен позитивно изненадена од јачменови снегулки, вкусни ни се на сите дома, ги варам за да омекнат и слуз да пуштат, ама најчесто ги блендирам овие. Ако не сте пробале баш ги препорачувам. Амарант ми е одвратно , на земја ми мириса, а бебево па го јаде... Скептик бев за вакви егзотични намирници, ама па сега кога веќе има избор, зашто да не пробам и јас и бебе..
Ако не ставаш веке пробај да и ставаеш по 1 лажица маслиново масло во зеленчуковите кашички а во овошните по 1 лажица кокосово масло го менува вкусот.
Житарки дадов после 7мес. Прво пченичен гриз, овесни, палента, ориз, на 8 просо, јачмен, спелта и амарант на 10 мес. За овесните и јачменовите кои може да се јадат и само потопени во топла вода и да отстојат малку, јас сепак ги варам повкусни ми се така. 30 гр. во 120мл вода ги варам додека не омекнат тоа е неколку минути, на јачменовите малку повеќе им треба. Просо, амарант, ги покиснувам од вечер, следниот ден варам. Обично со овошје ги спремам.. и тоа варено. Посебно варам житарка, посебно овошје. За каша спремам 2/3 овошје 1/3 житарка.