Телешко како е најдобро да воведам...секој ден да варам по една коцка и да мешам со зеленчук.... да ми стои во фрижидер сварено, ......во тегличка толо затворено со водичка ..... или готова да земам? Од каде земате телешко, веро?
Леле многу ми е мачно. Еве сабајле испи 100мл. После и дадов житна со млекце и овошје и само 1/3 изеде. После 2 ипол саати едвај 80мл испи. Значи и оваа количина што ја пие е со молење. Затоа и земам инстант ориз и пченка. Им ставам млекце. Ама дека малку јаде, во кашите оди 30-40 мл. Гризот баш го гледав на хипп, пченичен е? Каков е? Или на база на ориз? *** а кака 2 пати дневно, и мокри 5-6 пелени.
Пченичен гриз е, и најубав ми е тој на хип. Спас ми е, ако не ми јаде што имам направено, правам од тој и секогаш го сака иде со повеќе овошја, јас обично мешам слива, банана, урма..зависи што имам. За подготовка од око го правам зашто по упатството многу течно е... ама ова според бебето како му се свиѓа. Сега од скоро па и давам и тој со бисквит што е. Ова со непиење млеко баш те разбирам, голем проблем е.. си пробала некој друг да и дава ?
Не не во кашите. Туку и правам АД и во шишето ќе и ставам малце пасирана банана. И дека јак вкус има бананата, на тоа има вкус млекото, пробај така. Инаку на доење сме и до сега максимум 40мл АД дневно, стрикно со банана внатре
Немој готова.Поготово не ако ти е за накачување железо.Земи си од месара и спомни дека е за бебе.Даваш парче со големина на песницата од бебето.Не повеќе од тоа.И не секој ден сепак се доста протеини тоа.Пилешко ако немаш домашно почекај. За железо давај цвекло,кајсија,просо,брокула,спанаќ.Месото не е единствен извор на железо. Уз тоа витамин ц обавезно(пиперка,лимон) И млечни исто можеш да воведеш со полни 7.Немаш потреба чекање до 9+ за млечни.
@joy1 @LjLj @Tea SK Фала ви мами. @LjLj секакви начини сме пробале на хранење и разни ликови. Во сон ноќе ако ја фатам макс пие 100мл, барем не се буни. Ама тоа не е ништо од количината што и е потребна
Што може да искористам како замена на пециво? Знам сода, ама не знам дали е во ред да ја искористам во рецепт за бебе
здраво мами,за кратко ќе почнам со воведување на цврста храна...па ми треба потсетување...После завршување на фазата каде по 3дена се пробуватат вкусови,и кога ќе почне реалниот оброк,колкава количина би требало да е еден оброк? бе а би била тогаш 6ипол месеци
Имаш во ДМ био пециво без штетни состојки, ако е тоа проблемот. Сода исто можеш, ама за да се активира и' треба лимон или нешто друго кисело.
Posle kolku vreme od voveduvanje vkusovi pocnavte so obrok dorucek? I po kolku im davavte na voveduvanje?
Stavi pecivo slobodno...pola lazice na cela smesa niso ne e...na kraj koa ke vidis kolku pecivo izelo bebe ne se ni meri od sto e malku
Мечето мое банана не сака со очи да види Ни пасирана ни блендирана.Мислам мн блага и е.Тиква,јаболко,круша,кајсија ги прифати мн убаво. Инаку пружа раче по се што ние јадеме.Денеска тиква пасирана јадеше и не правеше проблем.Мислам дека за разлика од дадите побрзо ке помине на цврста храна,него ли блендирана.
Мајки ние почнавме со немлечна храна, пробуваме вкусови. Како успевате да изблендирате толку мала количина за бебе да пробаМорковче пасирав на крај ама бебе се подзадавува Ми е страв вака
Прво го испасирај со вилушка, па потоа со блендер со водичка што се е варел зеленчукот.Јас така правев на почетокот кога почнувавме со вкусови