Мојот фаќа, но јас ставав по 2 мали морковчиња.Пробај сигурно така испасирано и згмечено ке го изблендира
Мајки дали можам да направам од сега за утре јадење за беба.Пример телешко со компир и карфиол.Поточно прашувам за зеленчукот дали го приготвивате од денеска за утре.За компирот се мислам
Јас обично батат ставам во јадењата, ама ако ставам обичен компир, не загревам во микро или трнџерче туку во сад со топла вода колку да не е ептен ладно од фрижидер.
Zdravo majki Nie sme 6+ imame probano povekje vkusovi i zelencuk i ovoshje od koe banana kupena kasha ne ja saka a doma napravena ja obozhava. Kolku pati kasha davate kakov vi e r3dosledot. Na doenje sme. Kako da vovedam red. Fala ubava vecher
Jas i dadov taka ama se strese od kiselkoto na kraj...pa go kombinirav vo biskviti so kakao i puter od lesnik i vo kasi so drugi ovoski
Pomos pocnavme so vkusovi na 4 +++ sega sme 5+ ne saka da jadi i davam dve tri laziski i pocnuva da placi se trga ne saka poveke kako da se naucime da jadime so. Lazicka na adaptirano mleko sme i po preporaka na pedijatar sme pocnati so vkusovi i ne sovetuvase deka treba da imame veke obrok
Еднаш дневно каша, за доручек, 2 саати по подој. Исто така 2 саати после кашата не ја дојам. Од следна недела, кога ќе направи 6м, ќе и воведам и ручек.
Е не знам оти така. Мислам оти по правило со кора треба да се вари. Јас сварив повеќе со кора, и ми се свари за некаде околу 2 часа. Го излупив, го исечкав на поголеми коцки и го замрзнав. И сега кога готвам нешто си вадам коцки и ги ставам при крај. Вака поедноставно е мислам.
Пробав и видов дека е омекнат ама малку. Јас го излупи и многу мали коцкички сечев, ама многу мала количина, цела бојс му излезе, Хах а... Му го изблендирав со друг зеленчук, ама го испасирав со вилушка прво. Ќе видиме што ќе биде. Инаку како што викаш најубаво е да се свари и во замрзнувач. Инаку водата ја фрлив.