Хахах епа многу време затоа му излегла бојата Пробај со кора цело цвекло наредно штом си сварила мала количина сега. Мене ми е таман меко сварено за со вилушка да го испасирам, немам потреба во блендер да го ставам.
ОК ќе пробам. Фала ти на советот. Сега спие лепотанот. Кога ќе стане ќе биде ручекот. Малку подоцна, нешто со спиењето зафркава. Може дека вади и запчиња.
Мамички да прашам, во една друга група читав дека давале Jona пиле, тоа пилешко. Навадно било убаво за бебиња. Нели треба домашно пилешко, ама нема. Па прашувам дали некоја давала..
Од кога воведовте глутен? Имам просо на него пишува содржи глутен и траги од јаткасти плодови,од кога можам да го давам?
Од 4 до 6 го пишува. Не би требало да содржи глутен. Ја како прва житарка го дадов на 5. И нај го сака.
Го рекламираат во таа групата на ФБ, ептен очигледно е платена реклама. Пилешкото е убаво, наводно без ГМО. Баш вчера направив за нас, малку му дадов и нему.
Jas pa ic ne pazev na toa ima nema gluten nekako bezveze mi e celava rabota so glutenot...mi se cini da ne bese gjokovic nemase da voveduvame gluten
Купечко пилешко е купечко пилешко мене ако ме прашуваш и врска нема со домашно. Jona јака реклама имаат. Природно било, не знам што. Случајно да не ги пуштаат кокошките да трчаат наоколу да колваат?! Не, ги товаат со концентрат како и сите, само добар маркетинг имаат.
А што е форава со глутенов? Глутен не се јаде ако имаш онаа болеста celiaric, не знам како е на македонски.
Веројатно пишува дека може да содржи траги од глутен. Скоро на сите производи го пишува истото. И во ред е да се даде на бебе. Контаминација е можна минимална, би дала проблем само ако има целијакија или алергија, а глутен секако мора да пробате за скоро. Па микротрагови нема да ви направат никаква разлика. Не мора декларирани безглутенски да барате.
А јас цел месец и давам, таман сега можам глутен да воведам . Имам само дилема....во тавелата ми стои глутен 7+ за од 6 до 8, а над 8 ми стои глутен -гриз и пченица. Сега што може да воведам од 7м. Шо е разликата?