На ова од стокомал пишува дека содржи глутен. Читав дека колку покасно се воведе глутенот толку подобро,од кога веќе има без глутенско зошто да не купам. Вие од кога воведовте глутен?
Веднаш по безглутенските житарки дадов спелтин гриз. Не се сеќавам точно, може да имаше 7-8 месеци. Не мора да се одлага глутенот.
Гриз има и спелтин и пченкарен, ама обично се мисли на пченичен, да. Спелта е вид на пченица, повеќе хранливи состојки има. Па кога давам гриз го одбирам тој наместо пченичниот.
Moze da mi pratite tabela za namernici po meseci po koja se vodite? Dosega ima probani jabolko banana i krusa 5 i pol meseci e
Здраво на сите. Купив пред некој ден брокула, планирав утре да ја воведам прв пат. Сега гледам цветовите и се пожолтени а беше скрос зелена. Дали значи дека треба да ја фрлам или може да ја дадам.? Дома инаку не јадиме брокула па не сум купувала претходно и нз дали е нормална појава пример како банана или јаболка кога добива кафеава боја после стоење.
Ako se samo nekolku tockicki nema gajle, jas ja davam. Iscisti ja, iseckaj ja i smrzni ja sekoj den ke si vadish po malku, jas taka pravam
Земав овесни снегулку од дм. Дали може да ги сомелам во нутри булет и да ги покиснувам после во млекце или вода за каша? Со овошје идат?
Jas zimam na bruggen,na pocetokot gi melev vo nutri pa so jogurt generalno. Od pred mesec dena vise ne melam. Ako ti se vo voda obavezno ovosje inace ne se ubavi, a so jogurt ne mora niso da dodavas
Да, имам правено американски палачинки, мафини и печени ќофтенца од зеленчук. Од прилика исто е, ама рецептите за палачинки и мафини што ги користев беа со спелтино брашно. Ако сакаш ќе ги разбарам.
Пилешко се што е кај нас пакувано немој да давате на деца. На Цекин и Перутнина птуј слободно. Јајца домашни и пилешко домашно само од блиски луѓе од непознати никако. Јајца купечки на Везешари.