Кога купуваш свежа исчисти ја измиј ја и бланширај, потоа замрзни ја на парчиња. Ќе вадиш по потреба. Искористи ја за вас оваа можеш и супа да направиш или да печеш зеленчук со маслиново преубава е така, дури и стеблото го сечам на крукчиња и го печам за нас.
Kako vi e raspored za bebinjata sto se na ad? Sabajle stanuva okolu 8 pie 120-150 ml. Posle kolku vreme da nudam kasicka? Seuste probuvame vkusovi
После еден час или два тука некаде давај каша. Отприлика од 2 до 3 часа да има растојание. Зависи колку млеко испива и колку количински каша јаде и каква. Овошните не држат многу ситост, за околу час ипол или два ќе му се пријаде. Се зависи и од бебе како ја прифаќа кашата.
Denes i dadov kasa posle 2 casa od ad i izede poveke od pol teglicka i uste sakase ama sepak sega voveduvam namirnici neznam mozebi mnogu i dadov
Јас давам домашно. А доколку би морала да дадам купечко би дала на цекин или перутнина. Јона пиле купив за нас и морам да кажам дека не ми се допадна. Горниот дел од кај крилото накај градите месото беше модро кско крв насобрано. Искрено да не претерам ама и ко со шубе го јадевме. На дете тоа нема да му дадам.
Дали кога се воведува палента ја давам чиста неколку лажички или може да ја внесам со веќе внесено овошје зеленчук како мешана опција -оброк? 3 недели на пробна на вкусови/ јадеме околу 80-120гр веќе еден оброк утрински после прва дремка,втор оброк кога да почнувам?
Мешај ја палентата со овошје или зеленчук. Втор оброк е на 7 месеци но сепак тоа е индивидуално од тоа како стоиш со млеко. Јас кога видов дека ми се празнат градите воведов втор оброк. Па од прилика еден месец и нешто после доручекот. Скоро на 7 месеци
Јас денес прв пат и ја воведувам, и ја измешав со банана, излапа 120гр. Мислам да имаше уште ќе јадеше. Сакав чиста да ја дадам ама кога ја пробав грев ме фати за бебе од што беше ружна, па и ставив банана. Ручек планирам да и воведам од понеделник, да наполни 6 мес. Гледам си ужива во јадење дете.
Ако си бара давај, ама не брзај. Постепено качувај на грамажа. Јас давав по 125 гр. за почеток. Качив после на 190гр до 200 за овошните/доручек. А и за зеленчуковите исто. Јаде, не прави проблем.
Мамички дал мене така ми се чини или навистина е така? Бебиња што лакомо цицаат потешко прифаќаат немлечна храна а тие што не сакаат многу млекце уживкаат во кашички. Знам дека понатака може ќе е поинаку ама моево не е нешто импресионирано од храна.
Ќерка ми ич не е по млеко ама затоа ужива во кашички. Кога почнавме само една недела имавме мака со плукање, после тоа се разјаде. Кога ќе ја седнам во хранилка, ме чека со уста отворена дур и ја донесам кашата.
Душа, браво. Така беше и постариот син ама малово контра. Како ќе тера ќе видиме. Белки ќе пројаде дур тргнам на работа ама време кратко и брзо проаѓа.
Ќерка ми обожава млеко, не може да се изнапие (Аптамил). До сега и' дадов батат и јаболко, ич не и' се допаднаа. Отвара уста кога и доближувам лажиче, лапнува, ама штом го осети вкусот, се згрозува, баш прави фацка како да ќе поврати, и го плука. Малце низ уста може провртува нешто ситно, дали сè на сè едно лажиче изеде вкупно во сите 3 денови на пробување. Утре ќе пробам со морков, ама не очекувам ништо поинаку.
Лелее исто. Обожава да цица. Проба морков и јаболко до сега. Иста приказна како што пиша. Мислев со јаболко подруго ќе е ама не.
И на моето тешко му идеше на почетокот, ама како мина времето некои две недели три како јаде еве го почна да си јаде по 100гр на оброк. А во почетокот по неколку лажички само, по по третина каша.