Можеш во комбинација со компир или сладок компир, и плус иште некој зеленчук што го имсш воведено како морков, тиквичка, грашок, кромид, и маслиново масло.
Zdravo majki, sok od jabolko na hipp razreden, treba li da se mesa so voda i ako treba koja koolicina na voda treba da se dodade?
Воведувате вкусови? Ако е така подобро да свариш јаболче па да дадеш од водичката кај што се варело за прв ден. Соковите се полни со шеќери. Јас така направив
Им треба време.Барем кај моето така е.Ние сме сега 7+ и дури сега почна вистински да има оброк без да побара веднаш да цица.Кога почнавме со воведување на вкусови некаде од 5 ипол месеци, а потоа и денек оброк не ми правеше проблем речиси за ништо јадеше се што ке дадам но многу малку 50, 60 гр и се фрлаше да цица како мислиш веќе нема да му даваш да цица тука само храна.Можеби и јас не му го погодував точниот тајминг.Но сега веќе како да влегуваме во некој ред.Сега имаме и ручек и вечера и задоволна сум, некогаш изеде се некогаш не.Така да мислам сепак треба им и на нив време, ново им е.А си мислам немаше по лакомо бебе од моето за цицање, се засркнуваше по 100 пати додека цицаше
Ај да ми кажете вака дали е нормално ова бебе што прави: ... веќе една недела имаме доручек после првото млеко, така си сака.... Правам мала тегличка и 1/3 од тегличката јаде и отвара уста и после затвара и не сака. Па ако ја наполнам цуцлата што е за вкусови тогаш шмука со нервоза и ќе ја дојаде. Нормално е ова?
Чепкам на непце ама статус кво.нема ништо. Не дека и претходно јадеше де, ама оваа недела кога пола, кога 2/3 од тегличката ќе изеде. Не очекувам дека ќе јаде количински пошто и млеко малку пие.едвај по 100 мл. Има 6700 грама, 7м.
Кисело млеко освен со палента со што друго можам да комбинирам? Ќе воведувам сега кисело млекце па да знам.
Не знам дали има правилно, неправилно, ама јас пробав со прсти да и' давам од вкусот и така не го плука. Не јаде кој знае колку, ама барем јаде. Изгледа лажичето и' прави gag reflexes. @Bubi*2 можеш да пробаш така, ако не си пробала до сега.
Може и така да пробаме да Фала на предлог. Ма да купив рачен блендер и вака почна по малку, дали од што е блендирано или па му се заарни тиквата.
Dali mozam na 5++ da dadam vodicka i kolku? Ke bide flashirana, dali treba da ja prevrivam? Blagodaram