Водичка се дава кога се почнува со воведување немлечна исхрана. На почеток околу 50 мл дневно, мада мислам дека помалку пијат. И јас почнав од тој период да давам вода чисто да се навикне на неа како вкус иако на 6 месеци почнавме со дохрана. Давам Јана вода, заради ниското ниво на натриум и не ја превривам.
А дали нудите вода веднаш после оброк само, или повеке пати во текот на денот. Кога бебе е само на еден оброк ме интересира. Мојата не сака баш вода.
Бучен козјак почнав ама изгледа кисел и е. Правеше фаци. А и едвај пола тегличе изеде со палента. Се смета за оброк пола тегличе? Во глобала толку сме јадачи . А со вкусови сме почнати пред месец и пол. Кај ми се другите оброци . Ви намалија со пиење млеко откако имате оброк? Земи цуцла за вкусови, со дупчиња е од дм.
Пробај Кораб Трница во Стокомак, Рамстор го има, моево обожава кисело млеко, во се јади…оброк по правило би било јадење кое ќе замени шише млеко или подој…ама не се сите деца по книга, твое е да нудиш и да чекаш да пројаде…моето бебче никогаш еден оброк не пројаде, јас почнав да давам ручек а тоа уште доручек саглам не јадеше, кога реши да јаде, почна наеднаш двата оброци да ги јаде
Низ цел ден нудам, не само после оброк. И мојов не е баш по водата ама полека, полека ја прифаќа. Сок/чај ништо такво не нудам додека не почне ко што треба вода да пие
Јас го обожавам на кораб трница ама ај демек од сите страни ми рекоа бучен ама јок. И мене ми е кисел. Изгледа и ние ќе сме како вас. Моето зеленчук повеќе сака. Кај мене проблем е што не сска млеко. Едвај пие 500мл. А со оброкот ми се скратува и млекото што го внесува. Повеќе од 100, преку сила 120мл не пие.
Твоето е прематурче ако не се лажам? Ќе биде, јас си ставав многу грижа на совест кога читав по форумов, деца на 8 месеци имаа и вечера моево на 8 ни еден асолен оброк немаше…не се сите деца исти, затоа не мисли дека и твоето треба да јаде колку што јаде некое друго на форумов…за млекото немам совет бидејќи моето млекото го протестираше само во скок, иначе стравствен пијач беше, морав и да кратам…само ќе речам није живот инстаграм
Да, не е многу ама сепак е, 34 гн. Фала мами .... од страствен пијач на млеко добив бебе нејадач во секоја смисла.
Ќе биде…јас сите ги тешам иако сама не си го слушав советот што им го давам ама стварно не е секое бебе исто…имам другарка која има бебче 3 месеци помало од моето а јаде три оброци исто како моето…ако почнеш да се споредуваш стварно ќе си направиш комлекси…јас ако ја отворам темата со слики одма си стварам комплекси дека моето пола од работите сликани не ги јаде…ама како да се споредувам со нив кога моето е со еден куп реакции на храна и многу работи не смеам да давам? За млекото имаш пробано да смениш шише или млеко? Моја топла препорача за Мам, почнавме со Авент ама во рок од 3 дена две цуцли ми пукнаа, тогаш се префрлив на Мам и гајле немаат а сега сме годинка…само менувам бројка на цуцла
Авент натурал сме од почеток Кога почна да штрајкува сменив млеко иста песна беше. Па сменив шише пак иста песна . И останав на старо млеко и шише.
Ништо мами помири се, бебето можеби не сака млекце…почни давај млечни производи, кисело млеко па павлака итн и така компензирај за млекото…пример моето обожаваше кисело млеко со овошје тоа беше првото нешто на што само отвараше уста и бараше уште
Za 20 dena polnime 5 meseci. Pedijatarkata rece da pocneme so vkusovi, vcera dadov potecno jabolce obareno, so poveke vodicka, a denes malce pogusto. Sinko natam navam shmatajki go smota kashiceto denes. Kazete mi shto smeam da vovedam vo ovie meseci od ovosje i zelencuk? Momentalno doma iamm,krusicka jabolcinja morkovce, banance avokado.. Dajte mi sovet kako ide cela procedura, i barem nekoja tabela da znam sto da davam do 6m. Blagodaram majkicki
Ја до сеа имам дадено јаболка, банана, круша, кајсија, праска, морков, компир, сладок компир, тиква и слива. Не идев по некој ред, гледав по 2-3 дена да ги пробува вкусовите. Некојпат му ги мешам, ама повеќе ги сака посебно. Не го притискав, му давав по малку на почетокот и уште нема изедено повеќе од 100 гр. Обично оброкот му е од сабајле, околе 11.
I jas mu davam okolu 11. Pa ne znam sto drugo sleduva, pedijatarkava malce mi e kontradiktorna rece i zelencuk, i denes ja prasuvam dali da dadam ne vika ponataka.. ne znam sto da pravam.. bebeto si e ok 7.650 ima tezina.. Fala ti