Јас не дадов, ни праска ни кајсија. Не можев да најдам свежи. Ќе и воведам кога ќе излезат, на почеток не ми се даваат готови.
Зголемувај постепено, не се ограничувај на четврт тегла. Малку по малку и да стигнете до оброк. Давај тоа што е сезонско штом нема од овие во тегла, ќе јаде праски преку лето.
Ќерка ми е 6+, почнавме со храна од 5. Јаде без проблем 150гр каша. Од вчера воведов и ручек, 3 недели откако воведов доручек, исто јаде 150гр. Не би рекла дека 6ипол месечно бебе ќе се прејаде од 60гр каша ама сепак зависи од бебето.
Ако имаш заледено од некој можеш да дадеш. Мојата мајка има сливи и кајсија, и боранија варена. Јас така му давам и му имам воведено. Исчистени и заледено овошјата половинки и си ги вадам и се одмрзне малку и варам и давам. Друго чаре нема.
@Nancy27* праска има на хипп. Јас зедов денес. Немам уште воведено. Имаше од 190гр. Од зегин.Барај низ други аптеки ако нема.
Nema posto kisela ke bide nema da ja sakaat. Site kupecki se blagi vo sustina...i zelencukovite obavezno so morkov
Околу житарките ....6++ месеци,водени: ориз,пченка, просо...кога се дава овесни снегулки , хељда и амарант? Од зеленчук... Блитва и спанаќ кога се даваа? Кромид? Цимет кога може?
Jas najdov praska vo stokomak Sega citam na pakovanjeto pisi za vozrasni a beshe vo delot kaj kasickite za bebinja Neznam dali da dadam
Тиквички и брокула како ги приготвувате и за прв пат како им дававте , дали чисти или мешани со друга намирница?
Јас брокула уште немам дадено, ама тиквичка со морков беше една од подобрите комбинации, од тоа до сега наквеќе ми јадеше.
Јас исто вакво купив од манго ама никогаш не би го дала на моите 14м, отворив да пробам тоа јас не би го јадела Отвори пробај не знам какво е од праска и види состав...мене лично не ми фати око
Женчиња мојата е 7+ ама кашичката мора да е скроз мазна и така троа потечна. Од кога да очекувам дека ќе почнеме со баш кашички,....се што не е мазно го плука или има нагон на повраќање т.е. како да и залетнува во грло, како без воздух останува.
Нема правила.Мојата е 5+ банана,компир,морков,тиква не бленидирам јас.Пасирано со вилушка,2-3 капки вода и јаде.Нормално дека мазните и се полесни за јадење и гледам за нив широко отвара уста ама не се откажувам.Мазни каши и се само купените.Тоа што варам дома пасирам од старт.Нуди и пасирано малце по малце ќе се навикне.Секако не со сила.
Кајсии и сливи има и суви, може и така да се воведат сега кога не им е сезона. Само да бидат без конзерванси. Инаку, мене ме интересира кое маслиново масло го користите за бебе?