Мамички веќе воведуваме еден оброк, но имаме уште нели нови работи за воведување, па како правите кога им воведивате ново? Нели не треба да е количински, јас мислам пред да и дадам од оброкот да дадам нов вкус некое лажиче па да продолжам со останатото што веќе го јадиме.
Да да види баш на страната од зегин,има во комбинација со млеко и во комбинација со ориз,многу добра опција за мешање со млекце
Не може несварено да се замрзне? Како за нас на пример што имам месо во замрзнувач. Јас мислев живо да го замрзнам, поделено на 50гр коцки, и само да си одмрзнам и да варам кога ќе и давам,не може така?
Јас така правам од старт , свежо си купувам по пола килограм и си го сечам на коцки сега веќе 70-80гр сигурно се од око го делам и во кесенца и си го замрзнувам така. Наутро кога спремам појадок го вадам , и за многу кратко време се одмрзнува , па го ставам на готвење и таман е времето.
Новото го мешам со веќе дадена намирница.Пример утре авокадо ке воведам.Нема чисто да го дадам.Туку со веќе воведена банана и јаболко планирам.
И јас баш авокадо имам сакам да воведам утре зрело е веќе Значи во таа кашичка ќе додадиш малку авокадо. Епа да пробаме утре ајде
така ме советуваше и др.Фиданоски во Систина.Само шо он рече прво зеленчук да дадам па овошје.Јас обратно почнав
Ја варите ли тиквата и со што да ја мешам ? Брокулата не ми ја бендиса многу па ќе му сменам утре тиквичка со морков да пробаме Дали мешате овошје со зеленчук? Пример брокула со јаболко или не оди?
Мене не ми ја бендиса многу брокулата со тиквичка, како ги приготвуваш? Предлог што е повкусно со тиква?
Тиква со банана, круша, јаболко, авокадо. Брокулата и тиквицата ги варам 10 мин во малку вода и после блендирам.
Имам свеж домашен праз. уште не дошло ред да го дадам. Дали може да го замрзнам? Карфиол има сега? И дали може да го замрзнам?
Здраво мајки.Бебе ми е 7 ++.На почетокот кога воведовме оброк јадеше малку, но последниот месец фативме некој ред и добро беше и со ручек и со вечера.Но последните денови почнав да му го пасирам јадењето и си мислам бидејки не му се допага пасирано почна пак по малку да јаде.Дајте ми совет, дали да продолжам со пасирано бидејки му треба време да се навикне, или пак се вратиме на блендирано, не сакам да му створам одбивност на храна