Може глупо прашање, ама сакам да си потврдам: смеам да варам повеќе намирници во исто тенџерче? Пример, планирам да испасирам микс од компир и брокула, може двете заедно да ги сварам? Само прво да го проварам компирот бидејќи е поцврст, па да додадам брокула при крај.
Идеи за доручек/ручек? Ориз, палента имАм на хипп инстант, предложете Кромид, праз, спанаќ како давате?
Здраво сакам на малата авокадо да и дадам. Како се припрема? Блендер не користам само и пасирам. Дали треба да се вари пред да и го дадам или само така свежо го пасирам?
Ужина од кога се почнува? Бебе е 11 месеци скоро, и давам само грицка смоки или овошно пире како ужина некогаш или си цица малце. И што давате најчесто за ужина?
Мајки можеби наназад имате пишувано. Ми треба предлог како да готвам овошје и зеленчук на пареа? Не сум во можност да купам од апаратите што готват и блендирааат. Имам нутрибулет. Секој совет ми е добредојден. Извинете ако ме прочитавте во друга тема ама оваа како поактивна ми делува. Фала ви ☺️
Јас купив решетка од moss ама кога го видов материјалот дома каков е.... се откажав, крш е. И во тенџерче варам со малку водичка.
Можеш, само компирот коа ќе ти биде скоро сварен додади ја брокулата зошо неа ептен малку и треба да се свари.
Majki dali nekoja go ima avent babycook 4 vo 1 i dali ste zadovolni? Pocnuvame so kasicki pa mi znacela preporaka za dobar aparat za varenje na zelencucite i nivno blendiranje
I jas ova se prasuvam...na nekoj nacin taa ima uzinka...koga rucame nie posle rab nejze ne i e vecera toa ama sedi so nas i mora da i dades nesto da vrtka vo usta...lebce, banana, rice cake, smoki sto se naslo po doma...malce gledam da e ama pak apnuva....prase 10kg e
Незнам дали е темава соодветна, најсоодветна ми се виде. Дали со воведувањето на цврста храна ќе се смени столицата на бебка? Моево е 4 месеци и од само раѓање кака еднаш неделно, а е на доење. Нема запек, едноставно толку кака. Се пробав, се што давав од капки сменив, но нема промена. Се помислив дали можеби откако ќе почнеме со кашички ќе има промена.
Кај нас се смени, од бебе што полнело редовно пелени и по 2-3 пати дневно, сега еднаш на 5-7 дена. Така ни кажа и педијатарот дека е ок до 7 дена да не се искака кога ќе почнеме со немлечна исхрана. Ако немате потреба не се брзајте да почнете.