i moevo ne pie voda,sok caj,samo ad-mleko i kasicki,ama doktorkata rece dovolno e i 2-3goltki voda kolku da se navlazni grlceto,taka da i mojava tolku i pie..
Мајки, а што викате навечер да му правам манџички за утредента?? Во фрижидер ли да ги чувам, или баш мора свежо зготвено да биде? Вчера мноогу му се допадна манџулето што му го напраив, ама преку недела не сум дома денски за да му зготвам, па прашувам како да ја чувам манџата што ќе ја направам од вечер??? Фала ви
Мене ми се случува ако остане од ручекот од денес да му дадам и следниот ден. Посебно сега кога тргнав на работа.
По колку пашканат ставате во кашичките? И со што најчесто го комбинирате? Можам ли и со морков да го комбинирам?
Зошто не алуминиумска? Прв пат слушам. Да не испушта нешто? @Mandarinka по едно кругче за почеток, во било која зеленчукова каша, многу убава арома додава.
Заборавив да прашам и за месо. Неможам да најдам домашно пилешко месо. Можам ли купечко? Какво друго месо освен пилешко може да дадам? И по колку пати во неделата да давам месо?
A po kolku telesko stavas? i od koga moze da pocneme so telesko? Nie sme 7 ipol. Sto od zelencuk moze drugo da vovedam, jademe kompir, batat, tikvica ,tikva, kromid, morkov, brokula
За почеток 20-30 грама, понатаму по 50 (мојата на година и пол сеуште јаде само по 50). Таман ви е возраста за месо. Од зеленчук можеш целер, пашканат, цвекло, лук, репка, карфиол, блитва..
И мене и педијатарот во Систина и матичната ми рекоа дека можам да давам, и му дадов на околу 7 и пол. Одлично ги прифати. Само за грав и леќа педијатарот ми рече да чекам до 11, тие биле потешки за стомакот.
Jas kupiv pred nekoj den dve avokada i ednoto avokado vo kanta zavrsi odma istiot den go isekov da go pravam, a gledav na youtube kako da napravam i taa od sto bese meko so lazica go izvadi, a moevo kamen so noz ne se sece hahah i go ostaviv vo kujna, doma mi e prilicno toplo sekade i eve deneska go pipnav meko e ubavo, taka da utre kje probam da napravam
А за печење во неа, штетно е? Јас до сега стално печам јаболки и тиква во алу фолија, ама ако е штетна одма ќе и најдам замена.