Житарката треба да биде третина од оброкот. Значи околу 40 грама просо, а остатокот дополни го со зеленчук или овошје.
За брзо треба да започнеме со немлечна дохрана, дали би можела некоја членка да ми каже што се е потребно за почеток да си набавам навреме? Фала.
Дадов гриз он да биде мешавина со ад млеко и синко цел се вцрви по лицето,дали по извесно време да пробам пак и кој гриз го воведовте првпат
И јас вака прашував пред 2 месеци . Јас лично во овие месец ипол како бебе јаде, користам 3 пластични лажички, 2 пластични тањирчиња, 1 мало лонче, 1 мало тенџерче. Толку .
Ја во ѓезве му ја варам храната, обично чинивче користам, пасирам со вилушка и го хранам со лажичка купена од аптека (околу 80 ден е една). Од храна, за почеток банана, јаболко, круша, морков, компир, тиква, тиквица. Имаш и купечки каши ама повеќето не се 100% овошје/зеленчук.
Majkicki zdravo. Na 06ti ke pravime 5 meseci. pocnavme nekade od 4 + so probuvanje na vkusovi,megjutoa probuvanjeto odese na princip 15-20lazicki, ne znam dali e korektno ama bebe sakase. Do sega ima probano, jabolce,morkov,krusa,kompir,sliva,brokula,banana,avokado. Kombinacija od ovie imam praveno, jabolce banana, jabolce morkov, brokula morkov,avokado jabolce,kompir morkov. Ni ostana da probame uste tikva i tikvichka. E sega pred nekoj den ni stigna na podarok Hipp pchenka, na koja pishuva od 4m. Me interesira dali smeam da mu dadam? Isto i za Hipp orizot kashata.. Vo koj del od denot gi davate? Kako se prigotvuvaat? Koga da vovedam prv obrok? Shto vsusnost znaci prv obrok? Nie jadevme brokula kasicka pola od kasickata denes pola utre. Cel obrok znachi 100gr kashichka? Ako saka nekoj da mi razjasni bez da napravam utka. Inaku da stignav da dadam kombinacija vo momentot koga pocna da mi se mrsti za morkov, pa staviv jabolce, za kompir pa staviv morkov itn itn.. Blagodaram mnogu
Дали секој батат компир пушта како млеко на сечење? Дали е тоа нормално? Одамна не сум спремала дома па искрено не се сеќавам. Треба денес тоа да пробаме
Кога почнувате со втор оброк? Ние сме 6+, има еден оброк и цица. И што давате за ручек, кога воведовте месо? Второ ми е, ама сум заборавила се од првото
До сега немав приметено, сега истото ми се појави. Ми стои дома повеќе од недела, ваљда не му е ништо