Мамички со што пасирате, блендирате храна. Почнавме со вкусови сакам да готвам домашно, изблендирав со сецко и пробав да пасирам ама не ми е кашесесѕо како купечкото
Со вилушка или блендер. Вчера го земав овој од Нептун. Иначе може не си додала вода, затоа не ти е испаднало кашесто. Јас дотурам малку од водичката во која се варело. https://www.neptun.mk/categories/RACNI_PASATORI/FUEGO-ESTMS-700
Со виљушка. Ти пишале и претходно стави повеќе водичка за покашесто. А ако сакаш ептен мазна текстура да е ко Хип кашите што се, со блендер ќе мораш.
Јас пробав еднаш со нутри булет и се ми летна нагоре хахаха. Има некоја финта за помала количина да ја фати како што треба?
Направи повеќе, ќе си доизедеш ти остатокот. Јас така правам со рачен блендер и обавезно малце од водичката.
Сигурно е била многу мала количината,јас за вкусови со вилушка пасирав а од некои дадов и готови, кога почнавме со оброк супер ми излегуваат кашите со него.
Кај беше таа тебелата, списокот кое кога се воведува, ја има ли некој симнато? Не можам да ја најдам. Едит: најдов ама грашок не пишува. Од кога да воведам?
Jas samo so viluska, za meso i boranija i grasok ukluciv blender racen ama i tie brzo preminaa na viluska
Месо со зеленчук комбинирав. Прво пилешко воведов околу 30тина грама на оброк за почеток или колку што е дланката на бебето. Како расте дланката така и грамажата Се воведува 3 дена со пауза преку еден ден.
Денес ќе воведувам овесни снегулки. Се прелеваат со топла вода и се оставаат малку да пуштат како слуз. После тоа се мешаат со овошка. Можеш било кои овесни да ги употребиш. Истото е за сите житарици, било која житарка можеш.
Какви овесни снегулки зема, дека нели има некои што се ситни па да не треба прво да се сомеле па да се блендира со овошка?