Имам машинка за кафе. Дали ако сомелам ориз би добила инстант ориз?!. Кога варите телешко дали ја фрлате првата вода, дека има пења?
Како давате авокадо - свежо или варено? Дали може да се пасира со вилушка или мора да се блендира? Што му правите на остатокот, го чувате во фрижидер или како?
Avokado ne se vari, Jas blendiram ne mi jadi pasirano.. Ostatokot go jadam jas, ili kupam od najmalite avokada kolku jajce golemina I e taman za so jabolko ili banana.
Мислам да, зашто да не. Штом меле кафе сигурно ќе сомеле и ориз. Месо не сме вовеле сеуште. Ама најверојатно ќе ја фрлам
Имам и нутри булет па ќе пробам. И после само го потопуваш во вода, како на хипп така? Без варење, по некоја логика. И овесните снегулки ќе ги сомелам.
Мајка го варам 1 лажица во 120мл вода 5-6 минути и го блендирам заедно со сварен зеленчукот,брокула,морков,тиквичка што сакаш тоа и маслиново масло ставам. Исто и овесни можеш да сомелиш.
Со што го комбинирате телешкото месо? До сега направив 2-3 комбинации, не ги сака, ги плука одма. И киноа и просо со што мешате ?
Телешко со ориз, морков и блитва Телешко со ориз и тиква Просото со било каква овошка. Ние ич не сме јадачи ама еве и јас да кажам некој рецепт . Неделава едвај пола мала кашичка.
Просо мешам со секое овошје, најмногу го сака со банана. Киноа прв пат денес дадов со круша како за доручек, утре планирам во комбинација со ориз и тиквица за ручек.