Здраво, дали замрзнато пилешко го одмрзнувате пред спремање или директно замрзнато може да се вари? Знам за смрзнато овошје и зеленчук е подобро директно да се стават во зовриена вода без да се одмрзнуваат на собна температура.
Zdravo, kako vi odi raspored so kasicki? Nie pocnavme so vkusovi od 4+. Sega za sega sme za so edna ovosna kasicka, pocnav da davam i orizot sto e na Hip. Me interesira rasporedot kakov vi e? nie pieme mlekce okolu 8h, posle 1ipol chas davam kasicka ne forsiram. Kako davate mlekce posle kolku vreme od izedena kasicka?
Jas mu pravev skoro od orizot na Holle i so voda go napraviv ne staviv mleko.So zelencuk podocna mu go iznesav
Zdravo Sakam da i dadam na malata deneska avokado i babana, koga i dadov samo avokado go pasirav samo i sosem malce i staviv mleko izmolzeno bidejkji nemozev da izmolzam povekje me, ama ne i se dopadna i bese gusto pa me interesira dali moze da i stavam voda da bide poretka kasata i podobro izblendirana?
Majki denes treti den od voveduvanje na cvrsta hrana, prviot den izede mashala okolu 50gr mozebi, vcera edvaj 15gr i denes pak nesakase pa zemav so prste i davav i izede 25gr, mi go lizese i cicase prsteto i taka izede tolku inaku pak nemase da saka. Dali pravam greshka shto so prste i davam ili ok e dodeka navikne na takva hrana i vkusovi?
Девојки ај ве молам објавете некоја од подобрите табели за воведување намирници, не можам да ги најдам. Имам препорака од педијатарот за морков, тиквичка, брокула, спанаќ, пашканат и компир од зеленчуци, од овошје: јаболко, круша, слива, тиква, банана... во комбинација со ориз
Сварено цвекло каква боја има? Кај мене излезе грда светло кафеава и не е омекнато скроз. А се вареше многу на ситно исецкано.
Оваа е табелата од мојот педијатар, ако ти врши работа: По негова препорака и' воведувам 3 денови зеленчук, па 3 денови овошје, значи наизменично и двете, а не прво само зеленчук, па само овошје.