Ako imas vovedeno gluten da, ako ne ne brzaj.Mozes so orizot na hipp i pchenkata mnogu kombinacii da napravish.
Ви се случува ли некогаш да ви земе лажица да јаде само? Во тој случај што преземате? Ми ја зема бананата и си лапна право во уста, па незнам дали сака парченца сам да јаде пошо со кашички веќе 4 дена се бориме, дали до заб или незнам
Купив палента да воведам кај бебе и на пакувањето пишува може да содржи глутен, сусам и кикирики Зарем палентата не е безглутенска или на сите така пишува? Никогаш немам јадено и не знам дали да му дадам на бебе..
Цело време пробува сам да јаде. Обично при крај кога сме со јадењето, последните неколку лажички му дозволувам сам да јаде. А и банана си јаде некогаш цела, си ја шмука.
Локо кроко има, а поквалитетни и поубави на бебебокс. Ако ти се чека, али експрес. Овој прирачник за исхрана е објавен од министерство за здравство (го има и онлајн верзија) и ми се чини не е обновен од пред 30 години. Распоредот ти е супер, не се секирај шо не ти е фиксно времето, сепак бебе е, не е робот. Не се оптеретувај, главна исхрана им е млеко до 1 година. Гледај да му даваш дохрана богата со железо, цинк, витамин ц и омега.