Po kolku pati nedeleno davate oriz i palenta na bebe? Nie imavme zapek 5 6 dena pa vcera se iskakavme 4 pati duri. Po petokot mu davav oriz pa sakam i denes ama mi e strav da ne mu napravam pak zapek iako planiram orizot da lu go dadam so brokula i tikvica zaedno.
Имав телешко сварено и смрзнато. Изблендирав кашичка со ориз и зеленчуци ама малку ми изеде. Во чиста тегличка е складиран остатокот. Можам утре да ја дадам?
Oriz so krusha podgotven denes, pola izede pola ostana. Dali mozhe utre da se dade? Vo teglichka mi e vo frizhider
Јас не давам ништо наредниот ден.Што јаде јаде денес,за утре спремам тазе.Пет мин работа е.Овошиата обично оксидираат при стоење така да не би дала.
Јас ништо не давав нареден ден. Овошје потемнува а зеленчук и месо ми замирисуваат. Кога давав готови тогаш оставав за нареден ден ама конзервирани се па стојат.
Можда рано е да зборувам бидејќи тек сега почна поасално да подкаснува, ама еве веќе по втор пат ми се дешава да направам каша 250 гр., половина дадов дента, половина утредента. Втората половинка ставена во тегличка, во фрижидер.
Не не после јадење ставав во фрижидер, ама секогаш ставав лук или кромид и тие даваат непријатна миризба. Не на покварено туку на храна која стоела подолго.
Не се сеќавам, ама најрано што можеше, околу 8-9 беше. Провери на бебе готвач, од таму гледав рецепти.
Jas kromid mu dadov sega vo sabotata za prv pat a 7 meseci sme i 2 dena Pedijatar mi rece mozeme veke i grasak ljeka kinoa amarant blitva meso mlecni proizvodi vekje
Супер, значи уште малку и поразновидна храна ќе може да јаде и моето. Некако до сега сѐ тоа па тоа, ориз, компир, батат, јаболко, банана, круша, морков, слива, тиквица и брокула. Веќе немам идеи шо да му давам.
Isto i jas pa mi rece za 1-2 nedeli da mu vovedam i vecera, samo zitarki za vecera pa neznam sto veke da mu davam za dorucek
Од каде купувате овошје и зеленчук? Треба да почнеме со вкусови па не знам од каде да купувам за дома да му правам кашички на бебе
Можеш да дадеш блитва, цвекло, авокадо, просо, палента овие се 6+ пилешко, грашак, кромид, тиква, гриз, овесни снегулки овие се 7+