Спанаќот е единствен зеленчук кој не се третира со пестициди и ѓубрива поготово во овој период. Не се третира со ништо и не му се додава ништо бидејќи и он самиот е ѓубриво. Сигурно се мисли на нетретиран термички
Не знам од каде ви е информацијата дека спанаќот е ѓубриво, прв пат слушам такво нешто. Еве конкретно мене информација ми е од луѓе кои садат за продавање и така ја пренесувам. А и тешко дека во денешно време има нешто нетретирано освен ако го одгледуваш во сопствениот двор. Не може да се мисли за нетретиран термички кога се знае дека свеж спанаќ на бебе не се дава.
@brm_brm има гриз и без глутен да знаеш.Пченкарен.Јас имам дома таков на Хип , и пишува дека нема глутен. Иначе вчера ја носев Систина на контрола.Денес полни 6 месеци.Др.Фиданоски рече следно да дадам телешко,блитва,спанаќ,кромид и пашканат.Просо,киноа и палента.Па за месец пак на контрола.Даде зелено светло и за втор оброк.
Информацијата ми е од таму што ние сме производители со сопствени пластеници. Спанаќ се прска летно време бидејќи тогаш го напаѓаат инсекти што на ладно време односно во зима ги нема тие инсекти, се третира само во лето и заради тоа е доста поскап во тој период или воопшто го нема. И да ѓубриво е. Не знам дали може да се даде свеж на бебе ја пратам темава собирам информации за кратко ќе почнеме и ние со дохрана, ја лично би го правела сок и би го додала во кашичката
Dali Kinoata ja prigotvuvate isto kako prosoto, ostavate preku nok da kisne vo voda ili pak ne? I koja Kinoa ja koristite?
Епа ајде сега штом сте произведители да резимираме. Зимно време купен свеж спанаќ е нетретиран, за разлика од спанаќ купен на лето кој е третиран?
Ni jas i zatoa ic ne se smarav dali e voveden ili ne glutenot. Vakvi davav od rano rano prvo meleni so jogurt sea veke direkt vo jogurt potopeni. Sabajle pred rab jas jadam ova taa sedi do mene i otvara usta kako da ne i dades
Kese baby spanak za salata sto e od vero i od toa pravi mu...ne mora da mrznes ako.ostane od keseto napraj si salata
Мама веќе сме 8м, ама малку порано родени па затоа е веќе време за глутен. Го гледав тој пченкарниот на хипп ама сепак денес дадов пченичен. Фалааа.
Може е така. Мене ми потенцираа само после рота пред/после 3-4 дена да не давам нов вкус. За друга вакцина не ми кажале.