Да, директно во кашичка одмрзнато и блендирам, бидејќи е веќе сварено. Авокадо со тиква Авокадо со круша И плус со житарка пример просо. Каква реакција би можело да има од глутен? За прв пат дадов гриз. И дали со гризот пример ми е воведен глутенот воопшто или само пченичниот? Пример мултиграин на хипп дали може да давам после воведен гриз?
Јас веднаш давав други житарки кои имаат глутен, не ги воведував посебно. Инаку за реакција треба да следиш неколку дена, дали има потечни столици, тврдо меше, дали повраќа.
Да исто 3 дена си се воведува. На почеток неколку капки па ќе зголемувате постепено до една мала лажичка. За бебе Екстра девствено маслиновото треба да е.
Со било какво овошје, можеш и комбинација од две овошки. Моево најмногу го сака со банана, ама заради запек деновиве го јаде со слива или праска (купечка кашичка)
Во случај да не најдеш, еве како се прави https://malabebavelikigurman.com/2021/10/11/domaci-sir-za-bebe-9/
majki eve ovaa tabela ni ja dadoa ovde ako sakate moze da ja razgledate moze ke vi dojdi nekoja idea. Prevedete si na translate ako sakate podobro da razberete.
Мами колку време е потребно да се вари телешкото месо, мене ми помина пола саат и некако ми е тврдо, па да не утнам..
Саат и пол, али гледај да ти е ептен на ситни парченца исечкано. Мене ми објаснуваа нешто дека имало врска со жилите како се сече, за да не мораш да го блендираш после, ама не сфатив баш.