Јас телешко месо кога купувам ми го мелат. Па не знаете кое олеснување во варење и бендирање е. За пола саат е готово.
Јас понекогаш давам телешко мелено.. Супер е. А парченца телешко варам во експрес лонец 2 часа, некогаш и 2 30.зависи.и после одделам и за бебе.. Па го варам уште пола саат со намирниците што му ги давам. И ставам 2 3 лажички од водата што се варела, полесно се блендире,нормслно месото на парченца, ги двојам, се кинат автоматски.. Тоа е.
Мелено го вариш, може така? Јас зашто не блендирам, па се мислам како најпрактично би ми било за бебе, ќе почнуваме со месо следна недела
Ептен практично. Нема ни да го осети. Зошто да не можи. Од толку што ми е практично големата ми порасна јас уште користам само мелено за нас. Во течни манџи во секакви.
Вчера наполнивме 5 м и сакам да воведам палента.Како ја спремате и дали смеам да дадам бидејки сме со атопичен дерматит
Na sitni parcinja go stavam na zagreano maslinovo/puter so kromid/luk/praz/patlidzan( zavisi od komboto denta) pusta vodicka,stavam na 1 i dinstaj 1 saat max. Mozda doturam voda. Posle gotovo go doseckuvam so noz. Ne sum varela meso ic do sega. Nekogas i so plus zelencuk se dinsta ( na pr boranija koa i pravam) pa seckam/dopasiruvam racno potoa kolku treba Da dopunam ne sum mrznela meso za bebe ic
Не, варам се заедно. Замрзнувам несварено колку за еден оброк во посебни кесички, потоа заедно со останатите состојки го варам истовремено (зеленчук, ориз, компири што и да е) и затоа што е мелено ќе се свари дури и пред зеленчукот. Потоа пасирам или блендирам. Секогаш ми го мелат на најситно така да и пасирање ќе заврши работа.
Она коа си имаш матичен педијатар на детето свое за кој можат и да ти позавидат.. Jac : Zdravo doktorka kako ste? Dali moze da dobijam tabela za dohrana na maliot, ili po neshto shto bi se vodela, sakam nedelava da vovedam prv obrok. Kako da odi cela procedura, razmak saati od ad do obrok i od obrok do ad? Dali smeam palenta i kakva da vovedam? Ve molam pisete mi da znam sto kako. Blagodaram Dr- Tabeli moze od Internet da si simnete Јас : Jas mislev vie kako maticen pedijatar ke mi dadete neshto spored koe bi se vodela, za da ne zgresham, imam edna tabela ama ne znam dali po taa..a na internet se skoro iljadnici tabeli.. Dr- seen Dr - seen Фала докторица уште еднаш докажа дека не ни требаш у животов.
Ako sakash jas mozam da ti pratam tabela i kratko okolu pochnuvanjeto so cvrsta hrana,mi ja ispechati pedijatarot kade shto odime. Palenta mu dadov na 5meseci na hipp i seushte taa mu ja davam. Si naishla ti na nekoja bash DOKTORICA.
Смени педијатар. Оваа табела мене ми е од педијатарот. Да не беше он ќе незнаев како да почнам, секое одење на редовна контрола се прашуваше, знаеше и кое АД користам и до каде сме со вкусови и оброци. Се имаше запишано. Прво не советуваше да почнеме со зеленчук и овошје 3 дена по една намирница по 1-5 лажички, па житарици после неколку.
Да го пофалам гризот на Хип. Ај бебе што се тресеше и правеше аууу дур го јадеше од што и се свиѓаше, него и јас го пробав стварно убав. Благичко, за мерак за бебе