Можеш да ги замрзнеш. Поради тоа што немаат вода, нели затоа што се суви, ќе бидат исти како да биле чувани во обичен фрижидер. А инаку јас ги земам за мене и по отворањето ги чувам во обичен фрижидер. И по неколку недели ги конзумирам и се исти како по отворањето.
На мојава во градинка и дале на 9 месеци. Сите јаделе сакала и она и и дале од тие бисквитите на Лобело и оние гадните смоки на Хип, месец дена подоцна дознав дека јаде. Појма немав дека знае да џвака и грицка.
Za biskviti ne znam ama ima smoki od.pcenka na hipp i lino sto se topat vo usta i im gi ceskaat nepcata od tie mozes da davas. Biskvitite hipp ne se za samo da gricka ako ne e ubavo natopeno vo sok ili nesto
На мисиркино месо колку време варење му треба? И со што да комбинираме? Предлози и за со телешко комбинации?
Од прилика како и на пилешкото за да се свари... Јас мисиркино/телешко давам со: 1.просо, прокељ, грашок, тиквица, морков и кромид 2.компир, морков, боранија 3.компир/ориз, прокељ, морков, брокула, карфиол и праз... некогаш и со батат ги правам комбинациите овие три секогаш ги јадат.
Лично искуство немам (мали сме за печурки), но во хрватската група за дохрана советуваат после 2 години да се даваат печурки.
Mami ako moze brza pomos oti vristime za jadenje! Avokadoto svezo go izblendirav i mu staviv 30ml formula mlekce i plus so viluska ispasirav ama pak ne mi e kremasto nekako tuku ima mali parcenca. Dali e ok ili nekade gresam?
Uf bas bese tvrdo! I sega nesmee da i go dadam? Ubava boja imase zelno zolta vnatre i taka citav na internet deka treba da e . Shto da napravam help?