Ja pocnav so losos poso toa i najcesto jademe doma od prakticni pricini,kupuvam bez koski fileti. Bela i dadov od gotova kasa...u sustina mi saka riba i onie.omega kapkine sl slast gi pie
Бебчо скоро 5 месеци, па се спремаме за цврста храна. Иако ми е второ дете, јас сум цела збунка. Кога, како, шо, без глутен,со глутен, месо кога, млечни кога, прв оброк, втор, кое месо, колку гр, рецепти, солено, несолено, вакво, такво... Едноставно сум каша попара хаха Има ли некоја ко мене, или сум за на психијатар? хаха Нешто кратко, концизно, почетно некоја да кажи?
Ако имам кашичка со ад, оди во неа да ставам павлака како нов вкус или не? Сакам палента со ад, авокадо и плус павлака. Ми го мати умот дека ад и павлака во исто време
Не сме стигнале до млечни ама ми нема логика некако. Или дај така на лажиче малку колку да проба павлака па после кашата со ад дај ја. Или воопшто не ставај ад, нека биде само со павлака. Вака јас би направила.
Прво зеленчукова и дадов, гледам дека павлаката ја сака, за разлика од јогурт и кисело млеко. Па после ќе и направам млечна со некое житце и овошје.
Нели е рано на 7м да има 3 оброка?! Ма да вие сте друг левел мама, имате апетитче, лапајте Шо вика килажата за еден месец со кашички шо сте?
Мулти граин на Хипп.... дали е доволно да имам глутен воведено за да ги дадам или мора сите житарки шо се во составот?
И мене педијатарот ми рече да давам вечера за околу 1-2 недели а 7++ сме , почнавме на 6+ Сеуште не јаде скроз како што треба 125гр зависи како му се погоди со вкусот ама не форсирам.. повеќе е по млекце
Па на 5 почнавме, лапа бебе, нејќе многу цице, вика давај. Манекенка ќе е дефинитивно, со лапање две каши од 200гр дневно, 400гр качила. Живец е ништо не и се фаќа. 6520 на 7 мес, шпагетка
Исто ко јас да сум пишала. Од А до Ш исто сме. Некако рано ми е 8 за три оброка, што знам. И малку вкусови имаме воведено ние.
Мамички ај сликајтеми какво просо земате за бебушки. Се мислам дали да земам органско поскапо од Зегин или да земам некое обично од Кам, Стокомак. Дајте предлог какво користите вие
Иста килажа значи, си парираат женските Супер сте ставиле за овие месеци мислам дека е таман. Леле ние на нашето нејадење се молам само да не сме паднати со килажа.