Јас и дадов на мојата гриз на хип. Веке два пати. 6+ сме. Дури покасно видов дека требало гриз покасно да воведам. Ме збуни кутијата дека пишуваше 4+. Ме интересира дали веќе можам да и давам бидејќи тоа е едно од јадењата што највеќе и се допадна
И дадов денеска по долго размислување дали да давам или не, и не го бендиса касна некоја лаличка и почна да плука. Јас со вода го направив како што и пишуваше па може затоа нр го бендиса. И подобро што не го бендиса според мене. Може е брз оброк ама не е како кашичка
Женски идеја за да замаскирам млечни производи? Ништо не сака. Можам со овошје нешто павлака, јогурт да мешам?
Можеш и со зеленчук и со овошје да промешаш јогурт или павлака. Стави во помала количина млечни производи нека доминираат другите вкусови па покачувај количина постепено.
Павлака или јогурт со било кое овошје и овес. Спанаќ, ориз и павлака. Брокула исто убаво оди со павлака.
Zdravo msmichki, pedijatarot ni rece da vovedeme mlechni proizvodi, prvo da pochneme so urda, pa jogurt, pa kiselo mleko,8 + meseci sme. Pa Ako moze da mi kazete kakva urda davate I so shto ja kombiniram za prv pat?
Морам да споделам. Моjatа бебичка денес ми го изеде појадокот,овесни со јогурт. Прв пат проба. Колку само беше фасцинирана од вкусот,отвара уста и голта,не трепнуваше додека јадеше Нејниот појадок беше палента и јаболко,па после прва дремка и на мама овесните
Zdravo, bebeto mi ima 7++sakam da mu dadam kiselo mleko, dali e vo red na ovaa vozrast i dali moze da bide kozjo kiseloto mleko? citav deka e dobrlo da konzumiraat bebinja kozjo ama sepak prvo bebe mi e pa da prasam iskusni
Mislam mozes...jas sum dala mesano i ovco nemalo problem. Kozjo neame navika da konzumirame i zatoa ne sum dala ne mi teknalo da kupam
Таман е за кисело млеко, после 7 се воведува. Јас сега воведов бебе е 7+. Кравјо и дадов како за прв пат, нормално не го сакаше . Ваљда може козјо ама види и за други млечни ако даваш дали ќе треба да ги воведуваш посебно ако не се козји. Е сеа малце поспецифичен мирис се козји, не знам дали би ги бендисало бебе