So se...jas probuvav so pavlaka,jogurt,zolcka. Pravev proso,zolcka,karfiol,malce kompir,maslinov,limonce nekoja kapka...mi go jadese taka
I mojata ne saka zelencukovi mnogu,pa jas pravam vaka-ke napravam zelencukova i plus sekogas jabolka.I so lazicata prvo zelencukovata pa malku jabolko.I taka se lazeme.Poleka poleka se priviknuvame i namaluvame jabolko.Treba vreme I trpenie
Сакам овес да и дадам утре. Имам од тој од Кам, ситниот. Знам треба да се свари малце за бебе. Ништо не сум бленирала до сега, просо, киноа, јаде неблендирано. Давате ли така, неблендиран овес? И уште нешто, може ли бебе да не сака мазна, течна храна? Гризот на хип прв пати и го давам така без парченца овошје внатре, ми плачеше, не сакаше да го јаде таков потечен. Прв пат и давам течна храна.
Може така се навикнала, нема ништо лошо во тоа. Па и подобро е да јаде на парчиња, барем ќе се научи да џвака.
Јас му дадов мелен овес , со овошје Може и со јогурт .. Јас ставам во врела вода да се попарува 15мин. А со јогурт кога му дадов оставив во јогурт да накисне 15мин.
Јас завчера исто дадов од тој од Кам, го варев со вода како за мене, и откако го сварив една голема лажица помешав со сварено и изблендирано јаболко, супер испадна. Но дента имаше запек, а вчера воппшто не се искака, па вчера не дадов пак. Кој знае дали е од овесот, не сум чула да е познат за правење запек.