За да не ти оксидира авокадото во фрижидер можеш да го испасираш / изблендираш целото, да го ставиш во калапи за мраз и да го замрзнеш. Потоа по потреба си вадиш колку сакаш коцки и ставаш директно во топла каша. Јас вака правам и до сега ми нема поцрнето авокадото.
Па и од ситниот ти е, мислам немаш потреба да блендираш, јас од сам старт ништо од ова не блендирам. Овесот и нема потреба да го вариш туку можеш само да го попариш со зовриена вода да постои 10мин и спремен за јадење е
Прво на Виталиа, сега на Бако. Да отстои од вечер во вода. Сабајлето истурам водата, мијам, ставм нова, и се вари дур не распука, отприлика 10 мин.
Majki ve molam za idea shto da bide denes voveduvanje na zelencuk i kombinirano so sto? 4 meseci i 3 nedeli sme ima probano morkov, batat, kompir, tikva, tikvica, brokula, avokado. Mora da e zelencuk i da e 4+, mozokot mi e na rezerva help pls
Of toa bese poslednoto shto go imam dadeno a ne mi teknuvase shto bese.. sega neznam shto da napravam dali moze na primer kromid da vovedam i kakov treba dali crven dali obicen dali mlad? Pa so shto da go iskombiniram? Kade da citam kade da se educiram? Sekade e kombinacija so ovosje a nie sme sega samo na zelencuci ovoj mesec, ili pa e 6+ a nie sme 5 meseci bez edna nedela ama nemam mleko i zatoa pocnavme rano so dohrana. Blagodaram
Толку мало нема што друго од зеленчук да воведуваш. Ќерка ми е 7+ па само ова што си набројала имам дадено плус спанаќ и блитва. Зошто не дадеш јаболко, банана, круша? Тие меѓу првите се воведуваат.
Доста ти се тие осум за еден месец, сега мешај. Ипак бебево нема ни 5 месеци нема сѐ во еден месец да му воведеш. Брокула, карфиол, кромид покасно се даваат бидејќи се тешки за варење, не му го оптеретувај мешето, мало е.
Ah ah ah e znaci ne sum normalna nitu organizirana alal da mi e...dali ke bide problem ako eden den skoknam i ne dadam kasicka na bebe? Nema od kade da kupam odev so nea sega 1h po ulica ne najdov market a vreme e da jade, na pat sme vo hotel smesteni treba da fatam metro da odam do eden mall a jas nemam hrabrost za toa barem ne prviot den dodeka ne go opipam terenot. Vo hotelot nemaat zelencuci takvi svezi da mi dadat da napravam sama.
Немој да се секираш и немој толкав притисок да си правиш. Ништо толку погрешно нема во тоа авокадото и тиквата што се овошки, ако ти е за тоа да ти прифати прво зеленчук бидејќи овошјето е благо и секако ќе го сака, не мора да значи,пример авокадото е неутрално и без слдок вкус додека бататот е благ и сладок, доколку има друга причина во ред. Не би требало да биде проблем ако еден ден се прерипне кашичка а има млекце, сепак нема гладно да остане.