Како даваше парчиња го вареше овошјето,и месото на кој начин? Сакам да пробам и јас,имаме ептен мака со јадењето а скоро 11 месеци е
Прв оброк се воведува доручек, па ручек и вечерата последна. Ова околу 12 ако е ручек, сега доручек треба да се воведе втор
Probav pasirano ne saka, kje probam i parcinja samo malce mi e strav da ne se zadavuva ama kje probam i daj boze da uspee a ako e period pobrzo da pomine. Fala za sovet
Мојата почна да бунтува некаде околу 10м, и брат и (близнак) исто тој период почна...прво почнав со доручек да нудам палачинки (мафини) со овошје јадеа како да и е последно јадење после и за ручек ќе исецкам пр.компир, тиквица, морков, карфиол и телешко ќе ги сварам убаво и им давав по мали парченца изгмечени со моите прсти (чинијата стоеше пред нив...после два ручеци почнаа сами со рачињата да си зимаат и да јадат) и ден денес така јадат. Секако имаше моменти како давење ама останував смирена и чекав само да си помогнат не реагирав одма...после неколку ситуации сватија дека треба убаво да џвакаат и да јадат пополека не како кога јадеа каши...лапни- голтни.
Ако имаш домашно да, ако е купечко почекај. Бидејќи не можев да најдам домашно пилешко прво му дадов од готова каша. Кога најдов дадов прво бело месо.
Во однос на пилешко, педијатарот ми рече доколку планирам купечко да давам, да и дадам само да проба 3 дена и повеќе да не и давам, да терам со телешко и мисиркино.
Дали можам денес на пример да направам каша сварено јаболко и изблендирано па пола денес да ја дадам, пола во тегличка и во фрижидер за утре? Или мора свежо и одма да се даде? Не ми се јасни овие ствари ич
Majki moze li nekoj da me opravi shto znaci toa voveden obrok? Nie gi probavme ovoj mesec gore dolu zelencucite, neznaev deka treba po 2-3 lazicibja samo za da proba i davav kolku saka da probuva. Nekogas jadese po 50gr nekogas po 100 a imase denovi i po 120gr. Sega sekoj den posle prvata dremka i davam kasicka i si jade na pr denes 85gr ama pak bara mleko i ispi 90nl mleko odma posle toa, voda nesaka za ziva glava. .e sega koga mene bi mi bilo boveden prv obrok? Koga nema da pie mleko posle toa i ke jade nad 100gr ili kako? Ili koga ke gi vovedam i ovosjata nareden mesec pa posle toa koga ke i e probano se od ovosje i zelenvuk za 5+? Se nadevam mi go razbravte prasanjeto. Blagodaram
Тука на форумот од претходно кога ја читав темата, го фалеа пилешкото од Холе. Јас планирам со таа каша да му воведам пилешко додека да најдам домашно. За бебе секогаш е подобро да се спрема свежо.
Вчера сварив телешко и хобставив во теглички со водичката. Едната тегличка ми е скроз замрзната а другата не е воопшто. Не знам зашто и сега ми е шубе тоа мевце.
Па штом е од вчера ваљда нема гајле. Не стоело на собна тт. Бар така мислам. Не знам искрено и јас исто замрзнав завчера па денес ќе дадам. Читав дека не се одмрзнува. Со се водата замрзнато го ставате во водата кај што се вари зеленчукот при крај така?
Јас нарачав од Домашно пиле од фармата на Тони https://www.facebook.com/1620432778178336/posts/3074704679417798/?app=fbl Стварно е превкусно
@Bubi*2 @brm_brm Ја го варам и го замрзнувам без водата, во ќеси за пакување. Кога планирам да му дадам, го преместувам од вечер во фрижидер, па наредниот ден си варам зеленчукот, и заедно блендирам со малку од водичката од што се варел зеленчукот. Ако е од вчера нема што да му се секираш, можеш тоа да му го дадеш за денеска. А не мора ни воопшто да замрзнуваш од денес за утре, само во плиткото од фрижидерот го стави.
Некогаш ставам во обичен фрижидер од сабајле ако планирам за ручек. А некогаш директ во тенџерче со зеленчукот.