Нас таков ни е распоредот и вака функционираме Сите бебиња се различни Бебето е битно да е најадено Ме прашавте ви одговарив, никој не вика оти вака мора да се водите и вие Ние таков ред имаме и така ни е најдобро
Zdravo mamichki Treba da vovedeme urda, pa me interesiea Dali moze da ja vovedeme taa od Kam I so shto da ja kombiniram za prv pat?
Можеш било каква урда да дадеш само да не е солена. Јас земав на мегле една, па после почнав рефус на мерење. Најпрво му ја воведов со палента, после можеш и со јајце како омлет со урда (ако имаш дадено веќе јајце), летно време му правев пиперки полнети со урда и јајце.
Барав нешто на search и случајно ми излезе ова. Најтопол совет да не купувате јајца од вакви гиганти кои јајцата ги чуваат по 2 месеци на ниски температури и ги пуштаат во продажба покасно. Затоа и цената секогаш им е најниска. Секогаш е подобар избор помала фарма отколку фарма која произведува илјадници јајца дневно. Плус малите фарми многу почесто ги чешлаат контроли. Исто може да побарате документ од агенција за ветерина дека јајцата се испитани. Од нив четири пати купив свежо пиле и сите четири пати беше расипано, а имаше рок на траење (она Јона мислам се викаше).
Јајцата на Везешари најниска? Мислам дека си грешка мада 100% си грешка бидејки уште пред поскапувањата имаа највисока цена за сега незнам. Тоа со сигурност можам да ти кажам. За ова другото што викаш баш ќе проверам и ќе ви кажам. За пилето мислам дека нее нивно ама не сум сигурна. Пишав и јас дека се што е пакувано кај нас да не купувате.
Не мислев конкретно везешари дека се најевтини туку општо тие огромните фарми. Може и грешка сум, искрено со години немам земено јајца од маркет ама порано кога гледав имаше дури и 3 денари јајце, нешто што малите фирми не можат да си го дозволат. Сум зборела и со газди и со инспектори, па затоа и пишав. Мада којзнае веќе на кој можеме да веруваме во оваа држава.
Мене баш инспектори ми имаат кажано за нив дека се најприродни и најтазе. Па нема големи фарми може само две што се продаваат во сите маркети. Ако си приметила во секој маркет од поголемиве имаат јајца што ги има само таму. На времето и лебот беше 20 ден и беше каде каде поубав од сега што е 35 ден.
@brm_brm @Bubi*2 @Tea SK jas cela vo misli bev,iskreno nokeska i losho spiev od misli deka detevo malku mleko pie,fala vi za komentarive potpolno ste vo pravo. Jas vo plan bev da mu pisham na pediatarov za sitiacijata so namaluvanje na mlekoto,pa duri i da mu nudam poveke (shto se vika da go forsiram)
Ние уште пред да почнеме со каши ми го намали млекото. А сега со кашите уште толку. Едвај 400 мл пие. А во тоа влегува и млекото што го ставам во житната каша. Мојата е нејадач и не е репер ама веќе кога воведуваш оброк тоа значи дека имаш едно млеко помалку. А и логично е како растат оброците да се на подолго растојание т.е. подолго да ги држи сити а не не 2 саати. Барем ние сме таКа де.
Ok fala za spodelenoto,sepak sekoe dete si e razlichno Tolku mu se jade,tolku apetit si ima sin mi barem sega e taka ponataka moze ke smeni. Pieshe i 1l ad,no toa koga nemashe vovedeno nitu eden obrok.
Здраво мамички, утре планирам да воведам авокадо, сакам да го измешам малце со воведените работи ама незнам со што одговара најповеќе, имам воведено јаболко, морков, компир, слива, брокула и банана. Не сакам само со банана оти имаше запек и тешкотии на мешето од бананата. Со кое од овие другите комбинирате и му се допаднало на бебето.
Prijatelka site mozni ad gi kupi pred da trgne na rab da go naviknela bebeto niedno ne i sakase. Cica pred rab i koa ke si dojde...ne e strasno ne se gladni. Jas ostavav pa poveke od 100ml vo tie 8-9 saati ne ispivase ednostavno nejke
Така де, за се има решение. Ќе си се привикнуваат деца да ручкаат. Јас дека ќе имам и втори смени ќе морам и вечера да воведам деновиве. Бидејќи од ручек до заспивање навечер сме уште два пати на цице. Ќе си фатиме некој ред.
Jas trupka sum cedela mnogu vo sok ima jak miris i cuden vkus..na nea listovi zeleni bio najdov vo carrefour i epten malo parce i stavam 15gr taka shto ne se osekja bas samo kolku da e nesto novo i razlicno.
Jas avokadoto i go dadov cisto so 30ml ad izmesano bidejki nemam mleko i maslinovo maslence...epten i se dopadna mislam deka nema potreba da se mesha...samo da e uzreano oti jas trcav do market po novo toa prvoto tvrdo zeleno nesakase da se ispasira celo bese parcinja. Skoro se drugo mesam so batat i do sega nemalo utka se si jade slatko i e od kompirot a i preporakata od pedijatarkata ni e vo se da ima edna tretina kompir i dve tretini zelencuk
Blagodaram, jas ne go koristam mozokot bash cela sum zbunka i kako mi kazale taka teram a imate pravo jas kako zapnav so masloto i kaj treba i kaj ne treba hahah